Habitatge

Marsol diu que FEDA pot saber si un pis és buit

Considera que si no hi ha consum elèctric en un habitatge, vol dir que estarà deshabitat

Marsol diu que FEDA pot saber si un pis és buit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, considera que per saber exactament quants pisos buits hi ha al país o a la parròquia, el sistema més “ràpid” és comprovar els comptadors de llum de FEDA, ja que si aquests no indiquen cap consum, vol dir que no hi viu ningú. “La millor manera de veure’ls és amb els comptadors de llum. Si FEDA veu facturació, significa que hi viu algú però si el consum és de zero, aleshores el pis està buit”, afirma i afegeix que a més d’eficaç, és una manera molt ràpida per conèixer les dades reals i així poder començar a treballar per posar-hi remei. “Tenim una molt bona manera de saber-ho i d’aquesta manera, podríem saber la quantitat de pisos buits que tenim d’una manera relativament ràpida”. La cònsol destaca que la fórmula no valdria pels de l’aigua, ja que aquests engloben tots els pisos d’un edifici, mentre que els de llum sí que es divideixen pis a pis.

La pròxima setmana està prevista una nova reunió amb Estadística, en la qual, segurament es tractarà, aquesta problemàtica, una situació que ja es va parlar en l’anterior trobada, fa un mes i mig, i en la qual la posició de la capital és que no hi ha pisos buits ni turístics, “ja que tenim més hotels que una altra cosa. De fet em sorprendria molt si es constatés que a Andorra la Vella en tenim gaires de pisos turístics”, indica. Els representants comunals que assistiran a la reunió seran els cònsols menors de la capital, Escaldes i Canillo.

L’executiu, a través de la taula nacional per l’habitatge, fa mesos que va demanar a les corporacions que facilitessin les dades necessàries per saber quants pisos buits podria haver-hi al país per intentar trobar solucions al problema de la manca de pisos però, a hores d’ara, són molt pocs els qui les han facilitat i sempre argumenten que són molt “difícils” d’aconseguir.

tracking