Societat

Stop Violències demana reunir-se amb Macron per l'avortament

El col·lectiu feminista vol exposar-li directament “l’abús” que suposa la prohibició

Stop Violències demana reunir-se amb Macron per l'avortamentRUBEN PINEDO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’associació feminista Stop Violència ha demanat reunir-se amb el copríncep francès, Emmanuel Macron, aprofitant la primera visita que farà al Principat a mitjans del pròxim mes. La cita encara no està tancada però sí que han aconseguit que el dia 2 del mes que ve, els rebi “la comitiva” gal·la que vindrà per tancar els detalls de la visita de Macron. “Ho fem perquè volem que ens escolti i que sàpiga què passa en aquest país i l’abús que representa vers el cos de les dones. Moltes vegades quan sortim als països veïns i els expliquem que aquí és delicte avortar, es queden parades”, afirma la presidenta de l’organització, Vanessa M. Cortés, que afegeix que la implicació de Macron podria ser decisiva, ja que “si ell signa la llei, ja ho podríem fer”.

Per la seva banda, Stop Violències ha anunciat que faran una manifestació el dissabte 28 de setembre per commemorar el dia internacional pel dret d’avortar. La intenció és començar el dia fent taules rodones i xerrades a Encamp, per després baixar caminant fins al Parc Central, on tancarien les activitats amb uns concerts. Encara no disposen dels permisos però ja han presentat les pertinents sol·licituds i es mostren confiades a poder-la fer. “De moment ningú no ens ha dit que no i per això estem llançant una campanya per fomentar la participació i que complirem amb allò que sempre hem dit que farem, que és que no pararem fins que puguem avortar”, reivindica Cortés. Per fer-la al més plural i extensa possible, Stop Violències confia que vagin amb elles companyes d’Itàlia, Marroc, Portugal, Espanya, França o Argentina, a banda d’Acció Feminista, que malgrat que no forma part de l’organització de l’acte, la seva presidenta, Antònia Escoda, ha anunciat que també hi seran i titlla de “molt valentes” les integrants de l’entitat.

Stop Violències vol escalfar els dies previs a la gran diada reivindicativa i per això començaran amb un primer acte demà a la Seu d’Urgell, coincidint amb la Festa Major. “Farem un taller de serigrafia de samarretes amb un logo que ens ha fet una artista andorrana i que ens permetrà fer una performance el dia 28”. El símbol representa una dona amb tres parells de braços unint les mans a l’altura de l’úter, de la boca i del cel, que les activistes imitaran en alguns moments mentre criden “no puc avortar i ho crido al cel!”

tracking