Successos

Un mur de formigó armat garantirà la seguretat a la zona de la Portalada

El projecte es licitarà al setembre i les parcel·les de la zona quedaran definitivament “condemnades”

Un mur de formigó armat garantirà la seguretat a la zona de la PortaladaRubén Pinedo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La solució per a la restauració definitiva de la Portalada, on es va produir l’esllavissada el 10 d’agost passat, és la construcció d’un mur de formigó armat al llarg de tot el tall a la muntanya, que anirà des de la parcel·la on hi ha la deixalleria del comú de Sant Julià fins al final de parcel·la contigua, on hi havia unes obres aturades des de feia temps. Aquesta és la conclusió a la qual han arribat els tècnics del ministeri d’Ordenament Territorial després d’estudiar diferents alternatives, segons ha pogut saber el Diari. Abans d’un mes, Govern traurà a licitació el projecte de restauració a fi i efecte que les obres puguin començar al més aviat possible.

Les dimensions del mur que ha de garantir la seguretat a la zona del tram del CG-1, tant d’alçada com d’amplada, encara no estan establertes, tot i que s’enfilarà al voltant de deu metres. La construcció de la tanca de seguretat afectarà les dues parcel·les, la del comú i la del propietari del terreny on es va produir pròpiament l’esllavissada, que quedaran condemnades, és a dir, completament inutilitzades a tots els efectes. Un factor que afegirà un nou embolic legal a tot el que envolta el terreny del Grup Cachafeiro, ja que caldrà veure com es resol aquesta qüestió, mentre es dirimeix sobre qui recau la responsabilitat de l’esllavissada i les conseqüències que va provocar. El gabinet jurídic de l’executiu està elaborant un informe per determinar qui són els culpables de la caiguda de la muntanya, que són els que hauran d’assumir totes les despeses. S’estava sobradament avisat, segons les mateixes fonts, que la zona era molt inestable.

Les obres del mur de contenció aniran en paral·lel a un seguit d’intervencions a la part de dalt de la muntanya. S’hauran d’intentar estabilitzar els punts més compromesos i alhora es col·locaran unes malles capaces de suportar el despreniment de les roques més grans i evitar que caiguin a la fosa. El despreniment de pedres ha estat constant des del moment en què es va produir l’esllavissada. Cada dia es produeixen purgues controlades, que segons Govern no revesteixen cap perill, tot i que cada cop seran més intermitents.

tracking