telecomunicacions

Andorra Telecom treu el cablejat aeri de fibra que dona servei a Pal-Arinsal

El procés de soterrament d’aquesta xarxa va començar fa dos anys i té un cost de 130.000 euros

Andorra Telecom treu el cablejat aeri de fibra que dona servei a Pal-ArinsalRubén Pinedo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Telecom va iniciar ahir els treballs per treure el cablejat aeri de fibra òptica que donava el servei a l’estació de Pal-Arinsal abans que se soterrés la xarxa, situada al poble d’Escàs, a la parròquia de la Massana. En total, la parapública haurà d’enretirar una cinquantena de pals i gairebé 1.300 metres de cablejat, seguint amb un projecte que va començar ara ja fa més de dos anys per soterrar els cables de fibra òptica d’aquesta part del territori. Per fer-ho, la companyia ha invertit uns 130.000 euros. Es preveu que els treballs d’eliminació del cablejat aeri durin aproximadament una setmana. Josep Vilana, director de Relació amb el Client d’Andorra Telecom, va ser l’encarregat de presentar la notícia i va destacar que servirà per millorar el servei i, sobretot, evitarà malmetre l’entorn natural, una de les prioritats de la parapública, segons va dir. “Vam realitzar un estudi d’impacte mediambiental en què es va marcar el camí per on caldrà soterrar les línies i ho vam fer amb la ferma voluntat de no haver de talar cap arbre”, va indicar. A més, va afegir que per dissenyar aquesta operació s’ha comptat amb els tècnics del ministeri de Medi Ambient.

Des de la companyia s’afirma que aquesta actuació permetrà reduir l’impacte visual i en facilitarà el manteniment, a més d’evitar possibles perills d’interrupció del servei per causes com ara la caiguda d’un arbre sobre les línies. “Gràcies a aquest procés, aconseguirem donar més tranquil·litat als usuaris però també a nosaltres mateixos, ja que podrem minimitzar els riscos que posin en perill el servei que oferim i els nostres tècnics”, va indicar.

El director de Relació amb el Client d’Andorra Telecom va explicar també que després d’aquesta “gran zona” sobre la qual s’està acabant de treure els cables, només quedaran algunes urbanitzacions privades que continuïn tenint les línies aèries de fibra òptica. En aquest sentit, va recordar que durant els darrers anys s’ha aprofitat la substitució dels cables de coure per soterrar el servei, com ara a la zona de Fontaneda, a Sant Julià de Lòria.

tracking