sanitat

El Govern donarà el vistiplau perquè la gent de l'Alt Urgell vingui a l'hospital

Salut considera que només cal ampliar l’acord que ara inclou tractaments com la diàlisi

El Govern donarà el vistiplau perquè la gent de l'Alt Urgell vingui a l'hospital

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Salut es mostra favorable que els pacients de l’Alt Urgell puguin ser usuaris del servei d’urgències de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell i del de cardiologia, segons el ministre Joan Martínez Benazet. L’única remarca s’especifica en cardiologia, ja que hi ha un conveni actual per a temes d’alerta cardíaca que abraça tot el Pirineu en cas d’emergència i, per tant, s’hauria de veure com s’inclou.

El ministre va comentar que no hi haurà cap problema perquè ja existeix un acord perquè pacients de la comarca veïna es tractin algunes patologies a l’hospital. Una és la diàlisi. Benazet destaca que el servei d’urgències “està dimensionat per a les característiques d’Andorra comptant que no només s’ha d’atendre la població, sinó també turistes, i per tant es podrien acollir els pacients de l’Alt Urgell”. Aquesta opció fins i tot “seria bona per optimitzar els recursos que hi destinem”.

Benazet va indicar que també hi ha un component relatiu al fet que “les malalties no tenen fronteres i si podem donar un servei als nostres veïns estarem encantats de fer-ho”. De fet, l’ajuntament de la Seu ja ha mantingut algun contacte amb el Govern per posar el tema damunt de la taula i va copsar la bona disposició per part andorrana. Engegar el procediment, però, queda en mans del govern espanyol, que és qui finalment hi ha de donar llum verd. L’ambaixador Àngel Ros ja ha dit, tal com va publicar el Diari, que la delegació diplomàtica s’ha pres l’afer com una prioritat. L’ambaixador està només en espera que es formi el nou executiu espanyol per portar la proposta al ministeri d’Exteriors perquè la trameti al de Sanitat.

Un cop l’executiu espanyol iniciï la tramitació Benazet creu que els terminis poden ser ràpids, perquè l’únic que s’haurà de discutir són els temes tècnics. De dates, però, no se’n pot parlar perquè en aquests moments ni tan sols se sap quan es pot constituir el govern a Madrid, ja que hi ha la possibilitat que s’hagin de tornar a convocar eleccions.

LA CASS NO HI VEU CAP PROBLEMA

La Caixa Andorrana de Seguretat Social no veu cap problema per arribar a un conveni amb la Seguretat Social espanyola que permeti als pacients de l’Alt Urgell tractar-se de certes patologies a l’hospital i utilitzar el servei d’urgències. El president de l’entitat, Jean-Michel Rascagneres, va destacar que “al setembre tenim una reunió amb la Seguretat Social espanyola i no hi haurà cap inconvenient si ens ho proposa”. L’únic que cal saber és quin és l’abast de l’acord que voldria Espanya.

tracking