habitatge

Pisos de gamma alta d'entre 7.000 i 12.000 euros el metre quadrat

Entre el clot d’Emprivat, el Falgueró i la Borda Nova està previst que se superin les mil unitats

Pisos de gamma alta d'entre 7.000 i 12.000 euros el metre quadrat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La febre dels pisos de venda de gamma alta està en plena efervescència i es calcula que quan s’hagi construït tot el que està projectat s’hauran fet uns 1.100 habitatges. La xifra surt d’unir les tres grans zones on ja s’han començat els projectes per fer pisos de luxe: el clot d’Emprivat, el Falgueró (les dues d’Escaldes) i la Borda Nova d’Andorra la Vella. L’estimació dels preus que es fa, segons diversos immobiliaris i fonts comunals, podria ser d’entre els set mil i els dotze mil euros per metre quadrat. El cost màxim correspondria als àtics que han de coronar les diferents torres que es faran al clot d’Emprivat i que possiblement passin a ser els pisos més emblemàtics de la zona comercial.

El preu serà tan alt, segons les mateixes fonts, per l’impacte del cost del terreny, que s’ha de repercutir en els habitatges, i perquè la construcció estarà disse­nyada pel luxe i fins i tot es preveu que inclogui diferents serveis afegits. Hi ha un tercer factor extra. Es preveu que la major part de pisos d’alt estànding no siguin excessivament grans. Aquesta fórmula encareix més encara el cost, perquè com més petit és el pis més car surt comparativament amb els grans.

La part més important de l’onada de pisos d’alta gamma és el clot d’Emprivat. El comú va canviar el pla d’urbanisme per permetre aixecar torres de fins a vint plantes per alliberar més espai públic i poder fer zones verdes, places, parcs o aparcaments sobre la base de concentrar les cessions urbanístiques en diferents punts. Es calcula, segons les mateixes fonts, que hi hauria uns 800 habitatges projectats a les torres que ocuparien tot l’espai. Alguns d’aquests projectes, com el que impulsa Molines Patrimonis, ja estan en marxa i altres ja han entrat els permisos. Possiblement passi a ser la zona del país amb major cost per metre quadrat.

La segona zona escaldenca on es preveuen pisos de luxe és el Falgueró, situada darrere de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Els promotors ja han començat els tràmits per a la construcció. En aquest cas, les previsions són que els preus siguin més moderats que al clot d’Emprivat. Les edificacions superarien el centenar de pisos.

La tercera zona és la Borda Nova d’Andorra la Vella, on aviat començaran els treballs per a la construcció de 160 habitatges d’alt estànding. La promoció anomenada the white angel Andorra correspon al hòlding espa­nyol OD Group i s'edificarà sota uns estàndards qualitatius de sostenibilitat i serveis per al futur comprador. El ritme de prevenda dels projectes en marxa, segons les fonts consultades, és força alt.

tracking