Societat

Moles diu que hi ha la meitat d'aigua que necessitaria el ràfting

El director de FEDA afirma que el cabal del riu no hi permet fer l’activitat que projecta Josep Miquel Vila

Albert Moles al llac d'EngolastersFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA) insisteix que el projecte del comú de Sant Julià de Lòria per fer ràfting al riu a l’altura del poble no és viable. El director general de la parapública, Albert Moles, va refermar ahir la seva posició respecte d’aquesta hipotètica activitat aquàtica assegurant que el Valira no té cabal sufucient per acollir una iniciativa d’aquest tipus. “L’aigua que baixa pel riu és menys de la meitat de la que demanen”, va apuntar, i es va dirigir al cònsol major lauredià, Josep Miquel Vila, per justificar que precisament per aquest motiu “és molt complex fer el que volen”.

De fet, Moles va convidar els que dubten de la seva posició envers el ràfting a fer un cop d’ull al riu. “Tenim el riu al costat i ho podeu veure”, va manifestar. A més a més, el màxim dirigent de l’elèctrica va voler deixar clar que la seva negativa no està vinculada a qüestions pressupostàries, sinó que es tracta d’una dificultat tècnica per la quantitat d’aigua del Valira, especialment a l’estiu. D’aquesta manera, Albert Moles va posar en relleu que és una decisió independent “de temes econòmics i altres coses”.

En aquest sentit, cal recordar que el ràfting a Sant Julià de Lòria es va practicar per primera vegada durant la passada festa major de la parròquia gràcies a FEDA. La parapública va accedir a turbinar aigua des de la central d’Engolasters per augmentar el cabal del riu fins al mínim exigible. Es tractava d’una operació gens senzilla per a FEDA, ja que, segons van explicar des de la companyia elèctrica, haver de turbinar aigua al llarg dels cinc dies de festa va deixar el llac d’Engolasters en mínims.

Moles diu que hi ha la meitat d'aigua que necessitaria el ràfting

tracking