La federació va acordar donar papers a Gea per ajudar-lo en la defensa

L’insòlit del cas és que la víctima col·labori amb els acusats i pot obrir la porta al fet que se’ls consideri una xarxa organitzada per espoliar l’entitat

La federació va acordar donar papers a Gea per ajudar-lo en la defensaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’advocat de Tomàs Gea va demanar a Teresa Figueras, mà dreta del secretari general de la federació i que ara ocupa aquest mateix càrrec en funcions, que li lliurés documentació del cas. Figueras va demanar autorització a la junta de l’entitat, que ho va aprovar. Figueras, tal com recollia un aute de la Batllia, va portar la documentació a Gea a la presó perquè pogués preparar la seva defensa. El secretari general va aportar posteriorment aquests papers en la seva declaració, fet que va provocar la sorpresa i l’enuig de la batlle i del fiscal a causa que eren documents que no constaven en el sumari. Aquest va ser el principal motiu pel qual es va fer un nou escorcoll als locals de la federació.

La batlle Maria Àngels Moreno s’havia plantejat en el mateix aute la possibilitat de començar a tractar el cas com una xarxa organitzada per espoliar la federació atès que la víctima de la suposada apropiació indeguda de Gea i del tresorer, José García, és la pròpia federació. El fet que la víctima estigui ajudant en la defensa dels acusats, segons fonts properes al cas, és un indici de connivència. Aquesta relació pot ser determinant en el fet que finalment hi hagi una acusació global per organització criminal.

La batlle va explicar que consta una carta escrita molt genèrica de la petició per part de la defensa, però que no identifica els documents. Figueras va afegir que s’havia donat a dos advocats més, però no va voler facilitar-ne els noms, i on suposadament no consta autorització escrita. Figueras es va negar a respondre a les preguntes dels advocats, tot i que al final va contestar a les de l’advocat del tresorer. La batlle ja havia determinat que “aquesta documentació hauria estat obtinguda mentre Gea estava en situació de presó provisional i cessat de les seves funcions, obtenint la documentació a través de la inculpada Teresa Figueras Pons”. La batlle establia que “s’ha de tenir en compte que la Federació Andorrana de Futbol és la perjudicada dels fets, per la qual cosa que el senyor Gea obtingui informació social per a la seva defensa sense cap requeriment formal a través de les autoritats resulta paradoxal”.

Aquesta situació havia obert la possibilitat que la batlle acabi considerant que hi pot haver “una xarxa de persones al si de la FAF que podrien cooperar conjuntament a espoliar l’associació o a encobrir l’espoli a canvi d’avantatges”. La connivència també tindria l’indici afegit de l’intent de la federació de fer fora de la causa quatre clubs, quan és una acció que suposadament corres­pon als acusats i no a les víctimes.

Gea es nega a identificar

Tot i que la batlle ha identificat Figueras com la persona que va portar els documents a Gea a la presó, el secretari general s’ha negat a identificar qui ho havia fet, però ha reconegut que no tenia la documentació abans de ser detingut. En la declaració d’ahir el secretari general va indicar que havia limitat les visites de membres de la FAF a la presó exposant que no els volia veure perquè no ho creia convenient de cara a la causa. Respecte a les visites de Figueras, va assenyalar que tractaven sobre projectes que estaven en marxa a la federació.

Davant de les preguntes respecte a pagaments endarrerits a tercers amb targetes de crèdit i dates que no corresponen, va indicar que havia estat perquè els tiquets els havien fet arribar més tard. Va comentar que no es feien rebuts dels pagaments.

Maria Àngels Moreno va comunicar que es prendrà una nova declaració a Gea i a Figueras un cop es tingui el resultat d’un informe policial sobre la nova documentació requisada a la seu de la federació i la que va aportar Gea quan era a la presó.

La federació va acordar donar papers a Gea per ajudar-lo en la defensa

tracking