Economia

Projecte al riu amb un passeig, ràfting, canoes, pesca i zona didàctica

El cònsol lauredià accepta que el ràfting no es podria desenvolupar durant tot l’agost

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cònsol major de Sant Julià es mostra agraït amb govern i amb FEDA per haver permès les baixades de ràfting durant les festes de Sant Julià, però al mateix temps tira d’ironia per etzibar que “no sabia que el senyor Moles era tècnic en activitats aquàtiques”. La frase no va més enllà per contestar a l’afirmació de FEDA respecte que el nivell d’aigua fa inviable la pràctica del ràfting de forma continuada. Vila fins i tot dona la raó a Moles respecte al fet que no és sostenible pretendre que es turbini aigua tot l'agost per poder fer ràfting. Però el cònsol vol deixar clar que “el projecte per donar la cara al riu va molt més enllà del ràfting i és un conjunt de propostes perquè la gent convisqui més amb el Valira, ja que creiem que és un actiu que cal potenciar”.

La proposta de Vila passa perquè “hem de recuperar el riu i donar-hi vida a través de fer un passeig on la gent pugui caminar o anar en bicicleta, però també hem de posar algunes activitats”. Entre aquestes destaca que “estem estudiant amb informes tècnics com poder fer baixar canoes, que necessiten menys cabal d’aigua, però també quan podem fer ràfting”. Dins del conjunt “volem potenciar la pesca que ja es realitza i incloure una part didàctica per conèixer tot el que hi viu al voltant del riu”.

El cònsol deixa entendre que dins del projecte s’establirà quan es poden desenvolupar cadascuna de les activitats i que no necessàriament es faran totes tot l’any, tenint en compte que “les aquàtiques només estaran circumscrites a un període determinat de l’any”. La proposta final dependrà del que fixin els estudis.

En referència al ràfting Vila, va posar en relleu que “el nostre públic per a aquest activitat és divers i hi ha èpoques en què baixa molta aigua que podria ser per a un tipus d’usuari més jove, però hi ha períodes amb menys aigua en què pot ser una activitat més tranquil·la, familiar”. Va recordar que “durant la festa major vam tenir una senyora de 75 anys que va baixar i que ens va demanar repetir”. És conscient que “no seria viable que FEDA ens estigués enviant aigua tot l’agost perquè poguéssim fer ràfting, però nosaltres només demanem que, quan els informes estiguin acabats i tinguem una proposta damunt de la taula, ens puguem asseure amb govern i FEDA per veure quines són les possibilitats”.

Vila incideix que quan van estar veient exemples d’activitats en riu a Astúries es van trobar que eren capaços de fer-ne amb mig metre cúbic d’aigua “quan nosaltres mai tenim menys d’un metre i mig cúbic”. I afegeix que “es dediquen a fer ràfting, però tenen clar que en els períodes en què no hi ha prou aigua aquesta activitat no es pot desenvolupar i se’n fan d’altres”. Conclou que “fins que no tinguem la proposta final tot són conjectures”.

Projecte al riu amb un passeig, ràfting, canoes, pesca i zona didàctica

tracking