ALDARULLS A SANT JULIÀ

Arrest domiciliari per furtar les claus

El jove que va ajudar en la sostracció de dins del vehicle no podrà sortir a les nits, mentre que la noia de 16 anys que les va agafar està imputada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les imatges gravades per alguns dels presents en els aldarulls de la festa major de Sant Julià han estat decisives per poder identificar els diferents joves que van cometre presumptes delictes. Una de les gravacions, reproduïda a diariandorra.ad, mostrava els dos joves que van sostreure les claus del vehicle policial. Una noia de 16 anys és qui, aprofitant la confusió en el moment de la detenció d’un dels iniciadors dels aldarulls, posa el cos dins del cotxe per la finestra i treu les claus que estaven posades en el contacte. Al seu costat hi ha el noi de 19 anys, que col·labora en la sostracció i la cobreix. En tractar-se d’una menor, no hi ha hagut encara condemna, però sí que es troba imputada.

Resistència fins a la cel·la

Els dos joves de 21 i 22 anys que van ser arrestats com a principals incitadors del conflicte es troben en presó provisional decretada per la batllia dimecres al vespre. Fonts policials van indicar ahir que el jove amb el qual comencen els problemes i que comença, suposadament, a increpar un policia, va mantenir una actitud violenta fins i tot quan va arribar al despatx policial. El jove va haver de ser portat a la força a la cel·la perquè mantenia una forta resistència. Al mateix temps, segons les mateixes fonts, no va parar de proferir insults contra la policia.

Els agents que s’encarreguen de la investigació han anat aconseguint noves imatges que podrien suposar altres detencions perquè hi ha accions que van tenir lloc durant els aldarulls que els agents presents no van notar, però que han quedat enregistrades. La tasca principal però continua sent la recerca de gravacions fetes per presents on es pugui identificar la persona que va llençar la pedra per l’esquena a un policia. L’impacte li va suposar tres punts de sutura al cap i el cos està mobilitzat perquè l’agressió no quedi impune. Durant la jornada d’ahir es van prendre més declaracions dels presents i la policia espera poder tenir aviat la identificació i procedir a la detenció. Dels diferents implicats, aquest seria el que pot patir les pitjors conseqüències.

D’altra banda, el comú d’Andorra la Vella ha confirmat que no ha demanat un dispositiu especial de seguretat per a la festa major i que no es preveu que hi hagi incidents.

Arrest domiciliari per furtar les claus

tracking