Successos

Reconstrucció del sabotatge a Pal per confirmar sospites

Personal de la Batllia i de la policia es desplaça fins a l’estació per reproduir com s’haurien fet els atacs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La batlle Stephanie García amb personal de justícia i diferents membres del cos de policia van desplaçar-se ahir fins a l’estació de Pal per a la reconstrucció de com haurien tingut lloc els atacs contra tres ginys a finals de l’any passat. El matí del 5 de novembre del 2018, a poc més de tres setmanes de l’inici de la temporada, el personal de l’estació va detectar la manipulació dels cables del telecadira del Cubil, a l’altura de la pilona 2, del telecadira de la Serra II, a l’altura de la pilona 1, i del teleesquí 6 la Serra, a la motriu del giny. Tots tres estan situats a tocar de la carretera del coll de la Botella.

La instrucció del cas ha aconseguit tancar una hipòtesi de com es van desenvolupar els fets amb la sospita de qui podia ser el culpable, segons van confirmar fonts policials. Las reconstrucció dels fets volia establir com hauria estat la seqüència dels atacs i quin hauria estat el recorregut seguit pel presumpte sabotejador. Per confirmar la teoria amb la qual treballen Batllia i policia es va arribar a utilitzar un helicòpter que va sobrevolar la zona on els ginys van ser atacats. La reconstrucció hauria de ser, segons les mateixes fonts, un dels últims passos abans d’actuar contra el sospitós o sospitosos. Un dels punts clau de la investigació és la informació obtinguda per la ubicació dels telèfons mòbils el dia dels fets.

Tallar parcialment i de forma intencionada el cable portador de dos telecadires i un teleesquí va ser una sabotatge d’extrema gravetat, no per als clients, ja que era evident que es detectarien ràpidament, sinó pel greu accident que hauria pogut comportar als equips de manteniment.

Reconstrucció del sabotatge a Pal per confirmar sospites

Reconstrucció del sabotatge a Pal per confirmar sospites

Reconstrucció del sabotatge a Pal per confirmar sospites

tracking