política

La destitució de Miquel Haro enutja els crítics amb el pacte DA-L'A

El sector contrari a l’acord de Govern considera una provocació la destitució de l’informàtic

La destitució de Miquel Haro enutja els crítics amb el pacte DA-L'A

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dimecres 19 de juny el BOPA va publicar el cessament del director del departament de Sistemes d’Informació del Govern, Miquel Haro, i el nomenament en el seu lloc d’Albert Verdú. Aquell mateix dia, el portaveu de l’executiu, Èric Jover, va assegurar en la roda de premsa setmanal que el cessament no estava relacionat amb els problemes que havia experimentat uns dies abans el sistema informàtic del servei de Tràmits, sinó que era una decisió de la ministra de Funció Pública, la liberal Judith Pallarés. En tractar-se d’un càrrec de confiança, la ministra tenia carta blanca per prendre la decisió.

El relleu no va causar un terrabastall a nivell públic, però ha obert una ferida més entre els demòcrates partidaris del pacte amb els liberals i els contraris. El sector crític (liderat per Toni Martí) amb l’acord amb el partit de Jordi Gallardo considera la destitució d’Haro com una atac en tota regla. D’entrada, segons diverses fonts properes al cas, s’interpreta que Pallarés ha volgut fer un cop de força i de pas colpejar al vessant demòcrata antiliberal. El sector crític entén que Pallarés sabia perfectament que crearia una gran mala maror en el comitè d’Escaldes, on hi ha el major nombre d’opositors al pacte, i que es podria entendre com un passament de comptes amb Toni Martí, unit per relació personal amb Haro.

El segon punt que crea malestar és el fet que Pallarés està creant la seu voltant una guàrdia de corps de sindicalistes que s’han posicionat contra les polítiques dels demòcrates respecte a la funció púbilca.

Sindicalistes contra DA

El sector crític recorda que Pallarés ja va fer la primera provocació directa amb el nomenament de la nova secretària d’Estat de Funció Pública, Lara Vilamala (exresponsble del sindicat de policia), va arribar a amenaçar el Govern (i el ministre Espot com a responsable de la policia) de querellar-se perquè “van amenaçar i coaccionar molts treballadors que volien fer vaga la setmana passada (...) “ha passat, ho sabem i és molt greu”. Allò va provocar que els demòcrates la reptessin a presentar les proves que tenia de les coaccions i que anés als tribunals per denunciar qui ara és el seu cap de Govern. I el nomenament d’Albert Verdú, expresident del sindicat de funcionaris de l’administració SIPAAG, ja es considera un enfrontament directe per tractar-se d’un altre sindicalista molt crític amb el primer executiu de Toni Martí.

Tot plegat ha augmentat el descontentament dels que consideren que en les properes comunals no s’ha de pactar amb els liberals, situació en què els demòcrates encampadans són gairebé tan crítics com els d’Escaldes.

tracking