POLÍTICA

El PS aposta pel tren abans que l'aeroport

Considera que el projecte que es planteja és desproporcionat a les necessitats reals del país

El PS aposta pel tren abans que l'aeroportAlexandra Muratet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer secretari del Partit Socialdemòcrata (PS), Gerard Alís, considera que abans de dur a terme un projecte tan gran com ara l’aeroport, una infraestructura que comporta una gran inversió tal com va confirmar fa unes setmanes el president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, s’haurien d’estudiar “altres alternatives” com ara per exemple el tren. “Caldria un estudi genèric sobre què és el que necessitem i quines són les alternatives d’entrada o sortida del país, així com de la necessitat real de tenir un aeroport”, va explicar l’exconseller general. Alís recorda que hi ha un aeroport a la Seu d’Urgell, a més dels altres dos propers que “fins ara s’han anat utilitzant”. “Potser l’alternativa d’un tren o de mitjans segregats diferents s’haurien d’estudiar abans de plantejar-nos una inversió com a tal”, va reiterar el polític lauredià. A més, Alís dubta, en una època en què es parla constantment del canvi climàtic, de si és sostenible tenir avions que consumeixen “importants hidrocarburs quan països veïns intenten canviar el sistema i que els avions siguin només de llarg recorregut”. Alís expressa que tenir altres vies d’accés és una cosa que, tenint en compte l’orografia, “tots podem compartir”. És per aquest motiu que considera que el tren, en ser més sostenible, podria ser una alternativa.

L’exconseller general del PS considera que encara falta informació sobre el projecte. “No sé si s’han avaluat suficientment els impactes mediambientals que això comporta, els impactes en l’estat i en l’envergadura que suposa fer aterrar avions de la mida de la qual es parla”, va explicar el polític lauredià, que es pregunta què passarà a l’hivern quan la pista d’aterratge estigui gelada. Així, el polític del PS recorda que encara falten els informes tècnics que afectin tant la viabilitat econòmica. Alís compara el projecte de l’aeroport amb altres de caire semblant com ara el de l’heliport. “Ja hem vist els problemes que hem tingut amb l’heliport, que no s’acaba de definir pel vent o la ubicació i és complicat”, explica l’exconseller general, que afegeix que un aeroport generaria “encara més dubtes”.

Finalment, el primer secretari de la formació socialdemòcrata expressa que el projecte de l’aeroport del qual es parla li sembla “molt gran” i “desproporcionat a les necessitats reals del nostre país”.

tracking