Presó per abús sexual a una menor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts va condemnar un home acusat d’abusar sexualment d’una noia, que en el moment dels fets tenia 14 anys, a un any de presó, dels quals tres mesos són ferms, i a la prohibició que el sentenciat pugui entrar en contacte amb la víctima en un període de cinc anys. L’home va ser condemnat pel delicte d’abús sexual a menor de més de 14 anys i menys de 18 amb prevalença d’autoritat i superioritat. Durant el judici a Tribunal de Corts, la fiscalia va considerar l’home, que es troba en rebel·lia processal, un depredador sexual ja que ja havia estat condemnat anteriorment per exhibicionisme davant d’una menor. El ministeri fiscal va demanar dos anys de presó, dels quals sis mesos ferms, una multa de 3.000 euros i la prohibició d’entrar en contacte amb la noia.

Etiquetes:

Els fets van tenir lloc el 6 de juliol de 2015, quan la víctima esperava el bus a la parada de la Dama de Gel, a Escaldes-Engordany. La noia, que va mantenir el mateix relat durant tota la causa, va explicar que l’home, que li era conegut, li va oferir acompanyar-la a casa. Ella va acceptar ja que era un dia d’estiu en què feia molta calor. Un cop al cotxe, en el recorregut entre la parada de bus esmentada fins a la rotonda d’Engolasters, l’acusat li va proposar fer sexe oral i li va tocar les cames mentre li feia comentaris de caire sexual.

La noia va provar de sortir del cotxe durant el recorregut de poc més de dos quilòmetres però no va poder fins que el processat la va deixar a prop de casa seva. La jove, que és major d’edat, va explicar que cada cop que veu pel carrer el mateix cotxe que el de l’acusat se li fa “un nus a l’estómac”. La psicòloga que li va fer la pericial va determinar que la situació li provocava ansietat.

D’altra banda, la defensa va admetre en tot moment el delicte i que la conversa sexual va tenir lloc. No obstant, el lletrat del condemnat va defensar que el seu client no va abusar de la jove i que, a més, desconeixia que era menor, dos aspectes que l’advocat va posar de manifest per considerar que la pena sol·licitada pel ministeri fiscal era excessiva. Així, la defensa va demanar un any de presó pel seu client, dels quals 15 dies ferms i la resta condicional. Precisament aquest va ser el període que el condemnat ja va romandre al centre penitenciari. La defensa també va manifestar que una indemnització de 1.000 euros seria suficient.

tracking