TREBALL COMUNAL

Terceravia vol tenir comitè a la Massana

Ja han constituït comissions a Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Encamp i Ordino, a més de Sant Julià, i treballen per establir-se a les altres parròquies

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Terceravia + Unió Laurediana + Independents treballa per poder tenir comitè parroquial a la Massana amb l’objectiu de concórrer a les pròximes eleccions comunals del mes de desembre. Així ho va manifestar ahir el conseller general de la formació, Joan Carles Camp, abans de la reunió que van mantenir al Centre de Congressos d’Andorra la Vella per acabar d’enllestir els estatuts de la formació política per tal d’esdevenir un partit. De moment, terceravia + Unió Laurediana + Independents ja ha tancat comitès locals a cinc parròquies: Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Encamp i Ordino, a més del comitè de Sant Julià de Lòria representat per Unió Laurediana.

Camp va manifestar que la formació continua treballant per poder estar present a totes les parròquies, inclosa la Massana, feu de Ciutadans Compromesos. “Cada parròquia té les seves especificitats i en l’actualitat estem treballant en la creació també d’un comitè parroquial a la Massana”, va explicar el conseller general massanenc, amb la qual cosa va confirmar que l’objectiu de la formació continua sent establir-se a totes les parròquies per tal d’intentar fer llista a tot el país de cara als comicis comunals. “Cada parròquia té els seus tempos, cadascuna és diferent i s’han de treballar de manera diferent”, va expressar Camp per donar resposta a per què encara no s’ha tancat el comitè local a la parròquia massanenca. De la mateixa manera, terceravia + Unió Laurediana + Independents també treballa per establir-se a Canillo.

A més de tancar la constitució dels cinc comitès parroquials, la formació política també va establir l’estructura de quatre de les comissions: a Andorra la Vella la presidenta serà Emi Matarrodona, el vicepresident i portaveu, Ildefons Serrano, i el secretari Joan Lluís Ayala; el comitè d’Escaldes-Engordany el presidirà Pau Tizón, que de moment serà el portaveu, David López serà el vicepresident i Daisy Rubia, la secretària; la presidenta del comitè d’Encamp serà Olga Martínez, la vicepresidenta i portaveu, Íngrid Ruiz, i el secretari serà Roc Torres; finalment Jordi Balsa presidirà la comissió d’Ordino i serà el seu portaveu, Noemí Amador serà vicepresidenta i Xavier Surana, el secretari.

En aquests moments, els diferents comitès parroquials de terceravia estan duent a terme una ronda de consultes per tal de perfilar els candidats per concórrer a les pròximes eleccions comunals, així com per establir els principals punts programàtics a cadascuna de les parròquies.

Unitat de radioteràpia

El conseller de terceravia, Joan Carles Camp, va entrar una demanda a Govern per tenir informació sobre els estudis i projectes relatius a la creació d’una unitat de radioteràpia al país.

PINTAT APORTA UN DOCUMENT D'ENTESA PER L'ACORD AMB LA UE

El president del Grup Parlamentari de terceravia + Unió Laurediana + Independents, Josep Pintat, va presentar ahir a Govern un memoràndum “d’entesa i col·laboració” per mirar d’arribar a un compromís entre les dues parts perquè el partit de la oposició formi part del pacte d’Estat sobre l’acord d’associacions amb la Unió Europea (UE). Pintat, conjuntament amb Joan Carles Camp i Josep Majoral, es va reunir amb el cap de Govern, Xavier Espot, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, per dur a terme el primer contacte entre les dues parts i en què es van establir “les línies i les voluntats polítiques que té el nostre grup parlamentari”, va dir Pintat, sobre les quals s’establiran els principis de negociació amb Govern. Pintat va destacar el caire positiu que es va viure a la trobada i va posar en relleu la predisposició que van mostrar els membres de l’executiu. El polític lauredià també va extreure de la reunió la voluntat de transparència de l’executiu. Espot es reunirà en els propers dies amb els representants del grup parlamentari socialdemòcrata amb la mateixa finalitat. El ministre portaveu i de Finances, Eric Jover, va explicar que, un cop presentat el memoràndum de terceravia, el que toca fer és analitzar el document tot i que va assegurar que “d’entrada fem una valoració molt positiva de les ganes que tenim de construir les diferents forces polítiques”. “Hem de continuar en la via del diàleg amb l’objectiu que totes les forces puguem treballar pel millor acord d’associació possible”, va considerar el titular de Finances.

Terceravia vol tenir comitè a la Massana

Terceravia vol tenir comitè a la Massana

tracking