Rebutjat el recurs de la dona de Cierco pel cas dels whatsapps

El TC desestima el recurs d’empara que va presentar Carmen Martínez

Rebutjat el recurs de la dona de Cierco pel cas dels whatsappsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional ha rebutjat el recurs d’empara que va presentar Carmen Martínez Grima, dona d’Higini Cierco, el passat 7 de maig, contra la negativa al sobreseïment del cas referent als set missatges de WhatsApp que va enviar, a través del mòbil del seu marit, a Toni Martí i Gilbert Saboya entre el maig i l’agost del 2016 en un to presumptament amenaçador i que estaven relacionats amb l’afer BPA, i que li van suposar el processament per un presumpte delicte menor de tràfic d’influències.

Etiquetes:

Batllia va proposar en un judici ràpid celebrat el 2 de febrer del 2017 una pena de dos mesos d’arrest nocturn per aquest delicte i també per un segon, menor, d’amenaces condicionals, a més de satisfer una indemnització simbòlica d’un euro tant al cap de Govern d’aleshores com al ministre. Martínez, però, es va oposar a la pena i una vegada el cas va ser traslladat al Tribunal de Corts, la seva defensa va demanar el sobreseïment de la causa, que es va refusar en dues ocasions. Martínez va presentar aleshores un nou recurs d’empara al Constitucional per una presumpta vulneració del dret a obtenir una decisió fomentada en dret, i dels principis de legalitat i d’igualtat d’armes, ja que indicava que no se li havia facilitat l’informe de la fiscalia, així com del dret a un judici de durada raonable, reconeguts en l’article 10 de la Carta Magna.

Malgrat que Martí i Saboya van retirar la demanda uns mesos després, el ministeri fiscal la va mantenir d’ofici i, finalment, el TC ha decidit no admetre a tràmit el recurs d’empara contra els autes dictats per Corts.

tracking