societat

Atacs del 'youtuber' misogin contra Acció Feminista

L’home detingut per penjar vídeos xenòfobs, masclistes i racistes va dir que era “una nova associació per xuclar del bot”

Atacs del 'youtuber' misogin contra Acció FeministaTWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Acció Feminista va ser objecte de dos atacs a través de Youtube per part de l’home que va ser detingut dijous passat per publicar vídeos amb missatges contra el feminisme, els homosexuals i els magrebins. Segons explica la presidenta de l’associació, Antònia Escoda, l’home els va dedicar dos vídeos, en un dels quals deia que Acció Feminista era “una nova associació per xuclar del bot”. Després de publicar-los, el detingut els compartia a les xarxes socials i etiquetava el compte de l’associació perquè rebessin la notificació i el veiessin. Escoda explica que van bloquejar aquest usuari a Twitter i van denunciar els vídeos a la plataforma, no pels atacs rebuts, sinó pels missatges de caràcter xenòfob, que la presidenta d’Acció Feminista considera que eren els més durs. Malgrat que des de l’associació no es van prendre els vídeos com una amenaça, Escoda assenyala que “fa una mica de por que hi hagi gent així”, per la qual cosa aplaudeix la tasca de la Fiscalia i de la policia en haver detingut l’home: “La xenofòbia i l’homofòbia són delictes. No en pots fer apologia perquè és il·legal. Està molt bé que hagin actuat”. En aquest sentit, la presidenta d’Acció Feminista posa en relleu que hi ha moltes altres persones que pensen d’una manera semblant i espera que aquesta detenció serveixi per dissuadir-les de publicar missatges misògins a les xarxes socials.

Per la seva banda, la presidenta de l’Associació de Dones d’Andorra, Montserrat Nazzaro, celebra que s’hagi detingut l’home i, com Escoda, creu que pot servir per moderar altres usuaris a les xarxes socials. El més convenient seria que aquestes persones que publiquen aquest tipus de missatges a les xarxes no tinguessin seguidors, però desgraciadament per a tots, aquest no és el cas. Amb sort, si a aquest home l'han detingut, potser això pot tirar enrere altres persones amb aquest pensament”, apunta. Sobre el contingut que es pot publicar en les xarxes socials, Nazzaro recorda que “hi ha unes línies vermelles que no es poden travessar”, i que en aquest cas, “aquestes conductes estan penades i s’ha de detenir a qui les té”.

Malgrat que l’home va tancar el seu canal de Youtube i no e spoden veure els vídeos, al seu compte de Twitter encara hi ha les miniatures d’alguns d’aquests, com un titulat “Juana Rivas, deja ya de dar por saco y vete a prisión” o un en què demana recollir firmes per evitar l’indult, en el qual l’anomena “segrestadora de nens”.

tracking