Política

Govern ultima els esborranys dels tres pactes d'estat

Xavier Espot ha exposat durant el tradicional dinar a Aina que estan avançant els primers documents dels pactes per la Unió Europea, per la sostenibilitat de les pensions i per la salut pública

El Govern ultima els esborranys dels tres pactes d'estatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavier Espot i els ministres Verònica Canals, Víctor Filloy, Jordi Torres, Silvia Calvó, Ester Vilarrubla i Sílvia Riva, i la secretària general, Ester Fenoll, han estat aquest migdia al tradicional dinar a la casa de colònies d'Aina, a Canillo, on el cap de Govern ha exposat les principals línies d'acció en l'inici de la legislatura del nou govern de coalició. Els projectes prioritaris que l'executiu s'ha marcat són els pactes d'estat per la Unió Europea, per la sostenibilitat de les pensions i de salut pública. En aquest sentit, Espot ha assegurat que ja s'estan treballant tres esborranys de documents per donar forma als tres projectes. Pel que fa al primer, referent a la Unió Europea, el cap de Govern ha exposat que aquest mateix dimecres es reunirà amb el president del grup parlamentari de Terceravia, Josep Pintat, per fer-li extensiu el document consensuat entre els grups parlamentaris que donen suport al Govern, i farà el mateix amb el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, a finals de juliol o principis d'agost. La idea de l'executiu és poder tenir tenir un esborrany definit cap al setembre.

Quan al pacte d'estat de la sostenibilitat de les pensions, Espot ha assenyalat que ja estan redactant el document però abans es vol esperar a l'estudi actuarial que prepara la CASS per formalitzar l'entesa. També ha indicat que ja s'han fet reunions amb els grups de l'oposició per avançar el tercer pacte d'estat, el de la salut pública. "Ja fa setmanes que hi treballem i no esperem que s'esgotin els 100 dies de gràcia", ha assegurat Espot.

tracking