Demòcrates, Liberals i CC proposen lluitar contra el canvi climàtic

La ministra de Medi Ambient Sílvia Calvó s'ha reunit amb el col·lectiu 'Fridays For Future' per mostrar un esborrany del document que els grups parlamentaris de la majoria han redactat a favor de la sostenibilitat

Els grups parlamentaris de la majoria proposen lluitar contra el canvi climàticLiberals d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els grups parlamentaris de Demòcrates, Liberals d'Andorra i Ciutadans Compromesos han presentat una proposta a favor del medi ambient amb l'objectiu de declarar l'estat d'emergència climàtica i ecològica. El primer esborrany del document s'ha presentat avui als joves del col·lectiu 'FridaysForFutureAndorra', durant una reunió que s'ha mantingut amb la ministra de Medi Ambient i Sostenibilitat, SílviaCalvó.

Les accions per assolir la fita s'engloben en diferents apartats, com són la mobilitat, l'energia, l'economia circular, la planificació de la construcció, la participació pública i educació ambiental. En mobilitat, el document destaca la importància del foment del transport públic intermodal, la renovació del pac mòbil de l'Estat per vehicles elèctrics, així com potenciar les zones per a vianants i la construcció de més carrils per a bicicletes a tot el país. En energia, l'objectiu és arribar al 75% d'energies renovables en producció elèctrica nacional, aprofitar la biomassa i construir edificis més eficients. Pel que fa a l'economia circular, el text prohibeix els plàstics d'un sol ús i l'ús de l'aigua de l'aixeta al sector de l'hostaleria. La proposta també inclou més espais i zones verdes als nuclis urbans, la inclusió d'un representant dels joves a la Comissió Nacional d'Energia i del Canvi Climàtic i que tots els centres educatius siguin 'Escola Verda'.

tracking