La reforma del passeig del riu, abans de la fi del mandat

La reforma del passeig del riu, abans de la fi del mandat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’anunciat ràfing arribarà finalment a Sant Julià de Lòria. Això sí, només durant els cinc dies de festa major a la parròquia. En concret, l’activitat consistirà en baixades en barca pel riu Valira des del del pont de Fontaneda fins a la zona de la frontera. Segons han informat des del comú, es faran tres sortides diàries entre divendres 26 de juliol i dimarts 30 de juliol. Els horaris de sortida seran les 12.30 hores, les 15 hores i les 17 hores. Les barques que s’habilitaran, un total de cinc, tindrien capacitat per a sis persones cada una. Pel que fa a les condicions d’ús, la corporació laurediana deixa clar que cal comprar el tiquet d’accés a l’oficina de Naturlandia de la plaça Laurèdia, així com que l’edat mínima per poder fer ràfting és de 5 anys i tots els menors de 18 hauran d’anar acompanyats d’un adult. Alhora, és imprescindible saber nedar. A més a més, s’ha de tenir present que és necessari portar roba i calçat que es puguin mullar, si bé l’organització facilitarà un casc i una armilla salvavides d’ús obligatiri.

En qualsevol cas, fonts comunals posen en relleu que el ràfting ara és una prova pilot i s’ha triat la festa major de la parròquia perquè els lauredians, així com la resta de ciutadans del Principat, puguin conèixer l’activitat aquàtica. En aquest sentit, les mateixes fonts són conscients de les incerteses que ha generat el ràfting a Sant Julià de Lòria i per això consideren que aquest testeig serà positiu.

El ràfting forma part del seguit d’activitats que la corporació laurediana vol posar en marxa al voltant del Valira. En aquest punt entra en joc la referoma del passeig del riu. Segons ha pogut saber el Diari, el comú ja compta amb el vistiplau del Govern i d’aquesta manera espera poder tenir enllestides les obres abans d’acabar l’actual mandat al desembre. El passeig aniria des del nucli del poble fins a la frontera.

La reforma del passeig del riu, abans de la fi del mandat

tracking