política

El PS avala el nomenament de Llovera i Sans a Govern

La presidenta del partit defensa que són “dues persones plenament capacitades tècnicament” per assumir direccions a Cultura

El PS avala el nomenament de Llovera i Sans a GovernARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavier Llovera i Joan Sans, que assumiran la direcció dels departaments de Patrimoni Cultural i Política Lingüística del ministeri de Cultura, són “dues persones plenament capacitades tècnicament per assumir el treball que suposen aquestes direccions” i el fet que les assumeixin tot i ser membres afiliats del Partit Socialdemòcrata no suposa “cap divisió interna ni res similar”. La presidenta del PS, Susanna Vela, va manifestar el suport a Sans i Llovera arran de les crítiques vessades per Joan Ramon Marina, que va anunciar la baixa del partit, entre altres, raons perquè dos militants hagin acceptat càrrecs al Govern d’Espot. Vela recorda que els càrrecs de director “depenen de la llei de Funció Pública i són assumits per perfils que poden tirar endavant els projectes des del punt de vista tècnic”..

Pel que fa als objectius de la crítica de Marina, Sans (al departament en què treballa Marina com a funcionari) va declinar fer cap declaració al Diari, mentre que Llovera va manifestar desconcert per la reacció del company de files. “Jo vaig participar intensament en l’elaboració de la llei de la Funció Pública del 2000 i ja queda clarament reflectit que les direccions són càrrecs de carrera administrativa, de designació política, però una manera de fer carrera dins de l’administració”. És a dir, va recordar, “que aquí actuem com a funcionaris, no com a membres del PS”.

Per tant, va puntualitzar Llovera, per acceptar aquest càrrec –que entrarà en vigor a partir de la publicació en el proper Bopa, “jo no he demanat permís al partit, ni pensava fer-ho”. Ha estat “a posteriori que des del partit m’han trucat per dir-me que estigués tranquil”. I, de totes maneres, va continuar matisant, “jo només sóc un militant de base, no candidat a res”.

En l’hipotètic cas que la feina com a director de Patrimoni Cultural li generés cap mena de problema ideològic, “evidentment que li comentaré primer a la ministra [Sílvia Riva] per intentar solucionar-ho, i si no pot ser, marxaré”, va assegurar.

Tornant a la presidenta del partit, va reconèixer a Marina la llibertat d’”exercir el dret a plegar” davant d'una situació amb la qual està en desacord: “Jo en això no m’hi poso”. No obstant això, sí que va respondre al temor expressat per Marina que, amb dos companys de files situats en aquests càrrecs, no s’exerceixi la tasca d’oposició a consciència. “Jo sé distingir perfectament el que és l'acció política de la feina tècnica, i ells també ho saben”, va afirmar. Per tant, “per descomptat que farem control de l’acció política”.

Sans i Llovera completen un organigrama de direccions a Cultura amb Montserrat Planelles com a responsable de Promoció Cultural.

tracking