turisme

Les agències de viatges recuperen clientela davant les reserves per Internet

Han augmentat les vendes de grans viatges en contra de les petites estades de cap de setmana

Les agències de viatges recuperen clientela davant les reserves per Internet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les agències de viatges tradicionals es mostren optimistes davant les noves tecnologies que permeten realitzar reserves instantànies a través d'Internet. "En el seu moment hi va haver un boom”, però ara la situació està estabilitzada, "no estem tancant, al contrari, se n'obren de noves cada dia", i això "implica que hi ha un grau de satisfacció alt entre els nostres clients", va afirmar Raymond Juan, gerent de l'Associació d'Agències de Viatges d'Andorra. En la mateixa línia, Laura Porcuna, directora comercial d’A Mida Viatges, va assenyalar que "encara que els usuaris segueixin comprant per internet, cada vegada necessiten més el nostre assessorament", sobretot, "a mesura que busquen serveis més especialitzats”.

Pel que fa al pressupost, les plataformes en xarxa tenen el seu lloc consolidat gràcies a la gran oferta que ofereixen, però "a mesura que vas avançant en la reserva, veus com el preu final no té res a veure amb el primer que han trobat i s'acaba igualant amb el de l'agència", tot i que és cert que "en un principi van tenir molt d'èxit perquè cobraven sota preu", senyalava Sopena.

Juan va declarar que un dels avantatges és l'atenció personalitzada, "si compres per internet i tens un problema et trobes amb certes dificultats per comunicar-te", en canvi, “amb nosaltres pots comunicar-te amb una persona física i això dóna seguretat i confiança al client". Una de les mesures que adopten és posar a l'abast del client un telèfon de guàrdia en cas d'emergència, així com altres contactes de persones que es troben a la destinació. "Nosaltres som els professionals, un viatge llarg no només consta del vol i l’hotel, hem de tenir en compte tot el que comporta", va destacar Juan. Malgrat que el sector ha perdut "el viatge curt de cap de setmana, que és el que ha captat Internet", per contra, "hem apujat el gran viatge", explicava Rosa Maria Sopena, directora de Viatges Emocions 1.

Aquesta temporada, la tendència de viatges és variada, però entre els destins més sol·licitats es troben els països asiàtics, Amèrica del Nord i Austràlia, així com les zones de platja i els creuers pel Mediterrani.

tracking