Òbit

Mor als 66 anys l'empresària Melània Zamora, mare de Xavier Espot

Estava vinculada des de feia anys a la gestió de l’empresa familiar Perfumeries Júlia

Mor als 66 anys l'empresària Melània Zamora, mare de Xavier Espot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Melània Zamora Bonet va morir ahir de matinada als 66 anys i després d’una llarga malaltia. La mare del cap de Govern estava lligada des de feia anys a l’empresa familiar, el grup Perfumeries Júlia, que va fundar la seva mare, Júlia Bonet, i que a la seva mort van passar a liderar les tres filles: Anna Maria, Melània i Immaculada. L’empresària formava part del consell d’administració del grup empresarial i n’era consellera delegada, com les seves germanes. El funeral s'ha celebrat avui a les quatre de la tarda a l’església escaldenca de Sant Pere Màrtir i tots els establiments del grup Júlia han tancat a aquesta hora.

Melània Zamora Bonet era metgessa de formació i professió. Durant una dècada, segons van explicar fonts coneixedores, va desenvolupar les seves funcions al servei de Salut Escolar, inicialment lligat al ministeri d’Educació i que després va passar a Salut. L’àrea es desenvolupava a principi dels vuitanta amb l’objectiu de potenciar la prevenció i la cura de la salut dels estudiants i la mare del cap de Govern hi va treballar pràcticament des del principi. Deixaria les funcions (va ser la cap del servei) a principi dels noranta. Persones que van treballar en aquella època amb ella en van destacar la qualitat humana.

Fonts properes a l’entorn familiar van exposar que malgrat dedicar-se a la seva professió, la vinculació amb l’empresa familiar hi va ser sempre, com és el cas de les dues germanes. Melània Zamora va centrar bona part de la tasca a l’empresa en la relació i tracte amb els treballadors.

Les tres filles de Júlia Bonet van veure créixer Perfumeries Júlia, que va néixer a la perruqueria que la progenitora va obrir als 17 anys als baixos de la casa familiar i que a la dècada dels vuitanta ja comptava amb onze establiments al país. Vint anys després arribaria una altra fita, el salt i l’expansió a Espanya. El 2011 moria la fundadora de l’empresa i les tres filles n’agafaven les regnes. Tal com recorda la informació corporativa de l’empresa, va ser un any dur pel cop familiar però les descendents van seguir lluitant pel creixement del negoci i aquell mateix 2011 s’adquirien nou punts de venda a Madrid. El Centre Júlia, l’edifici de l’avinguda Carlemany, és l’emblema del grup i allà també està ubicat el Museu del Perfum, un altre dels projectes de l’empresa familiar.

tracking