Jover carrega contra el PS per la proposició de llei sobre l'habitatge

Jover afirma que es vol fer una “utilització política” de la proposta d’usar el fons de reserva de jubilació per adquirir pisos

Jover carrega contra el PS per la proposició de llei sobre l'habitatgeANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va carregar ahir contra el Partit Socialdemòcrata (PS) l’endemà que la formació que encapçala el conseller general Pere López anunciés la intenció de presentar una proposició de llei perquè part del fons de reserva de jubilació (FRJ) s’inverteixi en la compra d’habitatge per posar-los al mercat. “Em consta que no és un element que el PS portés al programa electoral i em consta que no s’hi havia mostrat forçosament favorable”, va indicar el portaveu del Govern, Eric Jover, en la roda de premsa posterior al consell de ministres qüestionat al respecte pels periodistes. “Tampoc no em consta que abans d’entrar aquesta proposició de llei hi hagi hagut un debat, ni [que el PS] que hagi fet arribar aquesta proposició a la comissió nacional d’habitatge ni hagi parlat amb els responsables de l’FRJ de la CASS o amb la pròpia CASS”, va dir Jover, per afegir que [des del PS] “segurament se’n vol fer una utilització més política que no pas desenvolupar aquest projecte perquè arribi a bon port”.

El portaveu de l’executiu, que va assegurar que el Govern estudiarà la proposició de llei des “d’una visió constructiva per mirar si es pot tirar endavant”, va recordar que DA portava al programa electoral la creació d’un fons d’inversió immobiliària amb participació publicoprivada amb la presència de la CASS. Després de repetir que la idea pot ser bona, va matisar que l’FRJ té unes funcions clares que “són garantir les nostres pensions i treure el màxim rendiment possible de les que tenim acumulades. Hem de ser molt curosos amb el fons”.

D’altra banda, el ministre Jordi Gallardo, en aquest cas en declaracions al Diari, va recordar que “és una proposició que no és seva”, i va acusar el PS de voler “cór­rer per dir que és una iniciativa seva quan en realitat no ho és”.

SILENCI SOBRE ELS GERMANS CIERCO

El portaveu del Govern, Eric Jover, va preferir no valorar les informacions recollides ahir pel Diari que vinculen els germans Higini i Ramon Cierco, expropietaris de Banca Privada d’Andor­ra, en una conspiració contra l’Estat dissenyada des d’Espa-nya. Davant de tot el que s’ha publicat “hem de ser molt prudents”, ja que l’afer Banca Privada d’Andorra “es troba judicialitzat”, va assenyalar Jover. El ministre va afegir que “ha de ser la justícia la que ha d’analitzar” aquestes publicacions que “han generat sorpresa entre els ciutadans”. El titular de la cartera de Finances no va voler dir res més al respecte més enllà de recordar que “ha de ser la justícia qui ho analitzi”.

tracking