Política

França anuncia que els treballs a l'RN-22 acabaran a la tardor

Les obres que s’estan fent a la carretera que connecta el Pas amb el país gal recuperaran abans de final d’any el traçat original

França anuncia que els treballs a l'RN-22 acabaran a la tardorSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballs que s’estan duent a terme a la carretera RN-22 finalitzaran abans d’acabar l’any i es recuperarà el traçat inicial. Així ho va explicar el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, després de la trobada que va mantenir ahir a Tolosa amb el prefecte de la regió d’Occitània, Étienne Guyot. “És una molt bona notícia per al Pas de la Casa i per a Andorra, i podrem recuperar un accés completament normalitzat i amb el traçat que tots coneixem”, va indicar. En aquest sentit, va agrair la celeritat amb la qual tant el govern francès com la prefectura van començar els treballs per recuperar el traçat després de l’esllavissada que es va produir l’abril passat i que va deixar el Pas aïllat durant pràcticament un mes. No es va parlar finalment de la millora dels accessos entre els dos països perquè faltaven tant el cap de Govern com la presidenta de la regió, però “el que sí que hem fet és demanar data per tenir-la perquè és una qüestió que interessa a totes les parts i volem celebrar-la com abans millor”, va confirmar Gallardo.

La trobada va servir per analitzar la cooperació fronterera entre Occitània i el Principat, i es va fer un balanç dels acords signats en matèria de cooperació policial i duanera, de la gestió de les aigües provinents de l’Arieja, entre altres aspectes. Quant a la cooperació en la lluita contra el contraban, especialment de tabac, el ministre va confirmar la voluntat de “refermar el compromís en un tema tan important per a Andorra i França com aquest, i es podrien reforçar les accions conjuntes als punts fronterers i revisar els protocols entre els cossos”.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, també hi va assistir, juntament amb el d’Ordenament Ter­ritorial, Jordi Torres, i va repassar les col·laboracions ja existents en matèria de transició ecològica i energètica, alimentació, agricultura i cooperació econòmica. En el camp de l’energia es va parlar de la visita que el president d’Électricité de France (EDF) farà la tardor vinent a Andorra “per formalitzar els acords en relació amb la normativa paraigua que vam signat i, en general, estem satisfets del grau d’avançament dels projectes en matèria ambiental”. D’altra banda, els agricultors del Principat podran conèixer de primera mà l’experiència dels francesos i aplicar els seus coneixements.

tracking