Exteriors

La carretera d'accés a França estarà arreglada a finals d'any

La prefactura d'Occitània garanteix que les obres a la zona de l'esllavissada estaran enllestides cap a l'hivern, durant la trobada amb els ministres Jordi Gallardo, Jordi Torres i Silvia Calvó a Tolosa

La carretera d'accés a França estarà arreglada a finals d'anySFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, el d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, i la d'Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, són a Tolosa, on aquest matí han mantingut una primera reunió amb el prefecte d'Occitània, Étienne Guyot. L'objectiu de la trobada ha estat donar seguiment a tots els aspectes de col·laboració bilateral existents entre els dos territoris en matèria d'accessibilitat per carretera, col·laboracions econòmiques i aspectes relacionats amb el medi ambient i la transició energètica.

"Hem volgut agrair la urgència i la rapidesa amb la qual França va actuar amb el tema de l'esllavissada per intentar recuperar l'accés a Andorra i el Pas de la Casa, i la bona notícia que hem rebut avui és que a finals d'aquest 2019 tot l'accés s'obrirà amb normalitat i es recuperarà l'accés per la via original", ha comentat Jordi Gallardo després de la trobada en referència a les obres a la zona de l'esllavissada. El ministre també ha explicat que no s'ha pogut tractar la proposta del ferrocarril fins al Pas de la Casa ja que s'havia de parlar amb lapresidenta de la regió Occitània/Pirineus-Mediterrània, Carole Delga, que no ha pogut assistir a la trobada, així com el cap de Govern, Xavier Espot. Estava previst que ambdós havien de participar en la reunió d'avui, però finalment cap d'ells ha estat present. Amb tot, les dues parts s'han emplaçat per fer una nova trobada més endavant, en una data encara per determinar.

Un altre tema que s'ha posat damunt de la taula en aquesta primera reunió de la present legislatura és el contraban per la frontera francesa. "Hem refermat, malgrat que hi ha un nou Govern, que es manté el compromís de la lluita contra el contraban, com no pot ser d'una altra manera, reforçant les accions al punt fronterer i la col·laboració dels cossos d'ordre dels dos estats", ha assenyalat Gallardo.

En matèria de medi ambient i transició energètica, s'ha fet balanç de tots els projectes del grup de treball que es va crear amb França i amb Occitania la tardor passada. "Ha avançat força i ha permés bones pràctiques per facilittar que les empreses franceses puguin venir a presentar els seus coneixements específics en territori andorrà", ha exposat Silvia Calvó.

tracking