'Okupes' de 'fiestuki'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres joves del país de 15, 19 i 20 anys sabien que hi havia un xalet a Andorra la Vella que era propietat d’uns residents i que l’utilitzaven com a segona residència. Tenien clar que l’habitatge estava buit i a final del mes passat un dia van forçar la porta. No va ser una acció amb gaire violència ni destrossa. Van fer força per fer cedir la tanca i hi van entrar. I s’hi van instal·lar. Els tres joves no van passar a ser okupes permanents. Els tres tenen domicili i el xalet va passar a ser el seu local de festa particular. D’entrada ho van regirar tot, tot s’ha de dir, a veure què trobaven. Finalment van aconseguir un dels objectius desitjats: alcohol per a les festes. S’ha d’acabar de comprovar que no hi hagués desaparicions d’objectes de valor de l’habitatge.

La dinàmica de l’ocupació va ser irregular i coincidia amb les festes que decidien muntar, en què en principi només participaven els tres. Això volia dir que a vegades es quedaven a dormir després d’haver-se begut fins i tot l’aigua dels gerros i altres cops marxaven cap a casa. L’activitat, però, va acabar creant alerta i hi va haver un avís a la policia. Quan els agents van entrar a la casa es van pensar que havia estat un furt perquè estava tot regirat. Però hi havia elements (com les ampolles d’alcohol consumides) que feien pensar que el robatori no era el motiu d’haver entrat al xalet. La policia va decidir fer un seguiment esperant que aquells que havien estat anant a l’habitatge hi tornessin. A la segona acció dels agents de policia hi va haver èxit. Com explicava el comunicat del cos de policia fet públic durant la jornada d’ahir: “El 02/07/2019 a les 22.50 hores a Andorra la Vella, detenció de dos joves residents de 19 i 20 anys, i posterior control d’un menor de 15 anys, com a presumptes autors del delicte de violació de domicili i delicte contra el patrimoni.”

Vacances escolars

Fonts de la policia van explicar que, sovint sense arribar a l’extrem d’aquest cas, durant els períodes de vacances escolars es produeixen casos de joves que no tenen gaire cosa a fer i intenten trobar espais amb intimitat per anar a fumar, beure o prendre drogues toves.

tracking