Cooperació

La Creu Roja ha fet en deu anys uns cent mil serveis de transport

La gran majoria per dur els usuaris a l’hospital i altres centres de salut

La Creu Roja ha fet en deu anys uns cent mil serveis de transport

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’àrea de transport sociosanitari de Creu Roja Andorrana ha realitzat 98.000 viatges en els darrers 10 anys donant servei a uns 4.000 usuaris, segons va explicar ahir el president de l’entitat, Josep Pol. D’aquests darrers, la majoria (2.300) van ser per portar-los fins a l’hospital o a d’altres centres sanitaris, mentre que prop de 1.300 es van fer pel vessant social, és a dir, per transportar persones fins a qualsevol altre lloc que no ho puguin fer per si mateixes. Només el 2018, els nous tècnics del departament van realitzar prop de 10.543 serveis i 298 van ser de transport social.

Aquestes dades les va facilitar l’entitat en la presentació dels dos nous vehicles adaptats que ha adquirit i que permetran millorar el transport de les persones, especialment d’aquelles que tinguin mobilitat reduïda. Amb aquests i la unitat que han comprat per realitzar la nova ruta del Pas de la Casa, Creu Roja Andor­rana ja disposa de sis vehicles per oferir aquests servei amb les màximes garanties de qualitat i de seguretat. Les dues furgonetes que van presentar ahir tenen un cost d’entre 30.000 i 40.000 euros cadascuna i s’han finançat, en part, amb l’aportació que fa Andorra Banking, amb qui van signar un conveni de col·laboració pel qual la patronal del sector bancari els donarà 30.000 euros en cinc anys. Els vehicles disposen d’una tecnologia que permet modificar l’espai interior per tal de portar fins a set persones sense que afecti si alguna o totes van en cadira de rodes.

A la presentació hi va assistir el ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy, i la presidenta d’Andorra Banking, Esther Puigcercós.

La Creu Roja ha fet en deu anys uns cent mil serveis de transport

tracking