Atractiu turístic

Estrena del Cirque du Soleil amb futur incert

Canals avança que la continuïtat de l’espectacle dependrà de factors com l’ocupació, la satisfacció del públic o la despesa mitjana

Estrena del Cirque du Soleil amb futur incertXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La carpa més Rebel del Parc Central va penjar ahir el cartell d’aforament complet per a l’estrena del nou espectacle del Cirque du Soleil. El xou va aplegar un total de 5.000 persones, que van gaudir de la música i de les acrobàcies durant una hora. De fet, cal recordar que Rebel s’allargarà fins al 28 de juliol amb 22 funcions i que les entrades de tots els dissabtes es van exhaurir fa un mes. No obstant, el futur de la companyia canadenca al Principat no està garantit. I és que a hores d’ara, al ministeri de Turisme, amb Verònica Canals al capdavant, hi ha dubtes sobre la seva continuïtat. Precisament, Canals va explicar ahir que “és cert que el Cirque s’ha consolidat molt”, però “cal veure’n la repercussió i la percepció de la gent que hi ve”. La titular de Turisme va assenyalar que la seva voluntat és “saber exactament la repercussió i el sentiment de tots els actors de l’economia andorrana” envers el xou, d’entre els quals va destacar els hotelers i els comerciants, per prendre una de decisió.

D’aquesta manera, Verònica Canals aposta per esperar que acabi l’espectacle d’enguany per recollir totes les dades i així poder fer una valoració precisa. “És una decisió molt important i ha d’estar sustentada per una lògica i uns números”, va justificar. La ministra va avançar que es tindran en compte paràmetres com ara l’ocupació de les funcions, la valoració del públic, el nombre de pernoctacions del visitants i la seva despesa mitjana.

En qualsevol cas, Canals va voler remarcar que si finalment s’opta per no renovar el Cirque es buscarien alternatives per continuar atraient turisme al juliol. “Evidentment la nostra responsabilitat des del ministeri i d’Andorra Turisme és, sinó tenim el Cirque, trobar una altra opció”, va sentenciar. Aquesta “altra opció”, va afegir, hauria de ser “important” per poder animar el Principat en temporada baixa. En aquesta línia, la consellera de Comerç i Turisme del comú de la capital, Mònica Codina, va refermar el suport de la corporació al Cirque perquè “és un reclam turístic”, si bé va recordar que la decisió sobre el seu futur no és competència comunal. “Nosaltres el que diem és que hi ha d’haver espectacles, ja sigui el Cirque o d’altres”, va afirmar, i va afegir que els xous al juliol sempre “són necessaris”. “El tipus d’espectacle pertoca més a Andorra Turisme valorar-ho”, va emfatitzar.

Per la seva banda, els representants del Cirque du Soleil es van mostrar satisfets de poder actuar a Andorra. La directora creativa de Rebel, Lydia Bouchard, va manifestar que és “un lloc meravellós” per a “la llibertat creativa”. “Som molt afortunats de seguir aquí”, va dir. Una consideració que va fer seva el protagonista de la representació, Yoherlandy Garcia, que va admetre “l’excitació” de l’elenc per la primera funció. La companyia va dedicar el xou a l’acròbata que va resultar ferit en l’assaig de divendres. L’artista, que es va fracturar una vèrtebra després de caure malament, va ser donat d’alta ahir a la tarda i va poder presenciar l’estrena.

Estrena del Cirque du Soleil amb futur incert

tracking