Administració

El Govern fa fora els caps del gabinet jurídic i d'Estadística

El Govern fa fora els caps del gabinet jurídic i d'Estadística

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern ha prescindit dels caps del gabinet jurídic Emilio Torrejón i del coordinador d’Estadística, Enric Ripoll, que havien estat contractats per fer-se càrrec dels respectius departaments durant el mandat de Toni Martí. L’executiu ha decidit que en principi no hi haurà contractacions de relació especial, la fórmula per la qual es trobaven contractualment, i en el cas del gabinet jurídic tampoc hi ha la voluntat de nomenar un nou cap. Govern confia en la resta de membres del departament per seguir la feina.

Els dos alts càrrecs forans van tenir diferents polèmiques durant la seva estada i formaven part de la fornada de personal de relació especial provinents d’Espanya que van provocar fortes crítiques per part de l’opsició. El tarannà del nou executiu, segons fonts properes al gabinet, és canviar aquesta tendència i apostar per la gent de l’administarció o bé incorporar càrrecs del país.

Emilio Torrejón, provinent de la Generalitat valenciana no té plaça fixa, va tenir una estada complicada, especialment després que es fes públic el sou de 8.000 euros mensuals. Aquesta situació va provocar les ires dels advocats nacionals que no entenien per què no es confiava aquesta feina a un lletrat del país. Alguns dels informes jurídics de Torrejón també van ser força discutits.

Enric Ripoll també va tenir diferents situacions compromeses, sobretot pel que fa a l’estudi del cost del lloguer a Andorra. Ripoll va ser el centre de les crítiques quan l’estudi indicava que el preu mitjà del lloguer a Andorra se situa entre els 539,54 i els 587,3 euros quan en realitat està cap als 950 euros.

El Govern fa fora els caps del gabinet jurídic i d'Estadística

tracking