Justícia

Casadevall afirma que Josep Anton Silvestre té dret a anar al Tribunal d'Estrasburg

El president del Consell Superior de la Justícia manifesta que si l’advocat creu que se li ha vulnerat el seu dret, hi podrà anar “si hi ha matèria”

Casadevall afirma que Josep Anton Silvestre té dret a anar al Tribunal d'EstrasburgArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Consell Superior de la Justícia (CSJ), Enric Casadevall, va recordar ahir que si l’advocat Josep Anton Silvestre “considera que se li ha vulnerat algun dret”, el lletrat “té el seu dret” d’anar al Tribunal Europeu dels Drets Humans d’Estrasburg si així ho desitja un cop acabat el tràmit andorrà. No obstant, Casadevall va indicar que “a Estrasburg no es pot anar per a qualsevol cosa, els temes estan marcats”, i va afegir que s’han d’haver incomplert algun dels articles del conveni. “Si hi ha matèria, hi podrà anar”, va explicar el president del CSJ. Silvestre va admetre fa uns dies haver-se sentit “perseguit” i es va mostrar “decebut” amb el Col·legi d’Advocats, mentre que el seu advocat, el xilè Gonzalo Boye, ha manifestat algun cop la intenció de denunciar la situació del lletrat d’alguns dels processats del cas BPA davant “instàncies supranacionals”.

DEMANDES AL MINISTRE ROSSELL

Casadevall va explicar que fa uns dies va mantenir una trobada de presentació amb el nou cap de Govern, Xavier Espot, i amb el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell. No obstant, serà en les properes setmanes quan Casadevall i el ministre Rossell es tornin a reunir per tractar a fons els dossiers de justícia amb les peticions urgents del Consell Superior de Justícia. “És bo que [el ministre de Justícia] tingui la concepció que falten recursos humans i tècnics i que ens doni un cop de mà”, va explicar Casadevall, que considera que, amb el nou edifici de la Seu de la Justícia a l’horitzó, “hi ha una sèrie de demandes tècniques i de recursos humans”. “Allà on estem més justos hauran de posar més gent”, va demanar. El president del CSJ va manifestar que es troben a l’espera de rebre una data concreta per començar el trasllat a la nova seu, una mudança que segons Casadevall s’haurà de fer de manera gradual amb l’objectiu de tenir-ho tot llest a l’estiu de l’any vinent. “Primer hi podria anar el CSJ, després la fiscalia i, en qüestió d’un mes, fer el trasllat complet”, va expressar.

Una de les millores que el nou edifici ofereix i que va destacar el president del CSJ és la inclusió d’una sala perfectament habilitada per a macrojudicis com, per exemple, el de BPA. No obstant, si la causa, com està previst, es reprèn al mes de setembre, encara s’haurà d’utilitzar la sala d'actes de Prada Casadet.

tracking