Tema del dia

Arrenca el mes del Cirque du soleil

La companyia canadenca presenta l’assaig general del seu espectacle davant un públic de 1.500 persones

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou espectacle del Cirque du Soleil, Rebel, el setè de la companyia canadenca al Principat, va celebrar ahir l’assaig final davant un públic de 1.500 persones. La funció, però, es va haver d’inter-rompre als catorze minuts per un accident durant una maniobra. Un dels acròbates va caure malament després de fer una pirueta aèria a uns quatre metres d’alçada. L’artista en lloc de caure sobre una tela vertical que l’havia d’esmorteir, va impactar directament d’esquena contra el matalàs de seguretat. L’actuació es va aturar i els serveis mèdics van pujar ràpidament a l’escenari per atendre l’accidentat, que va ser immobilitzat i retirat en una llitera. Segons va poder saber el Diari, l’home va ser traslladat en ambulància a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Al tancament d’aquesta edició es desconeixien les lesions que va patir i només va trascendir que el seu estat de salut era bo.

Després d’uns deu minuts de pausa, el xou es va reprendre amb un sentit aplaudiment als intèrprets, que en una mostra de professionalitat van continuar la funció de la millor de les maneres. I és que, malgrat l’ensurt, l’espectacle, que ocuparà l’aparcament del Parc Central tot el mes de juliol, va agradar a grans i petits. Durant més d’una hora, els artistes van fer un repàs de la història de la música a través de les millors veus masculines dels últims cinquanta anys. Des de Bob Marley a George Michael, passant per Marc Anthony, amb el rerefons de l’amor. Una fórmula que sembla infal·lible i que ja va tenir un bon funcionament l’any passat amb Diva, quan es van homenatjar les grans cantants.

En aquest sentit, el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, va voler posar en relleu que el Cirque “és una garantia d’èxit i de marca que ens ajuda moltíssim”. De fet, Budzaku va recordar les dades assolides les edicions anteriors i que fan d’aquest xou un ham per atreure turistes al juliol, “un mes de temporada baixa”. “El 80% de les persones que venen a veure l’espectacle fan nit a Andorra i més del 80% també diu que el motiu principal per venir a An-dorra és el Cirque”, va exposar.

Precisament, pel que fa als dubtes sobre la continuïtat de l’espectacle al Principat, el gerent va admetre que és “car” i que “necessita molta negociació”, però va deixar clar que funciona. En qualsevol cas, Betim Budzaku va apuntar que el futur del Cirque du Soleil pot dependre de “l’ocupació” de Rebel. Cal tenir present que les entrades dels dissabtes es van exhaurir fa un mes i que l’ocupació mitjana en els hotels del país aquest cap de setmana és del 65 per cent. “Si no podem continuar amb el Cirque du Soleil es buscaran alternatives”, va sentenciar Budzaku.

Després de l’assaig, l’estrena oficial de Rebel se celebra avui. L’espectale s’allargarà fins al 28 de juliol. En total seran 22 funcions, de dimarts a dissabte, excepte el xou final, que serà un diumenge.

Arrenca el mes del Cirque du soleil

Arrenca el mes del Cirque du soleil

tracking