Seguretat social

La despesa de la CASS augmenta un 9,3% respecte al març de l'any passat

La branca general ha patit pèrdues de 24,8 milions d'euros en prestacions sanitàries i de 14,8 milions en baixes i pensions d'invalidesa i orfenesa

La valoració dels afiliats a la CASS és de notable

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La despesa de prestacions de la branca general de laCassha augmentat un 9,3% respecte alprimer trimestredel 2018. D'aquesta xifra, s'extreu que les sanitàries han suposat un total de 24,8 milions d'euros mentre que les econòmiques, que agrupenbaixes, pensions d'invalidesai d'orfenesa han estat de 14,8 milions, un 8,8% més que al març de l'any anterior. La branca de jubilació també ha patit un increment de les despeses de les pensionscontributives. En aquest sentit, s'ha gastat 24,3milionsd'euros, xifra que suposa el 10,5%. Tot i així, les no contributives s'han reduït un 5,5%, amb 1,1 milions, gràcies a la nova legislació de serveis socials i sociosanitaris sobre les pensions de solidaritat de la gent gran, les qualsGovern es fa càrrec directament.

Pel que fa als ingressos, laCassha rebut un total de 32,9 milions d'euros de les cotitzacions de la branca general ha augmentat un 4,%. D'aquests, destaquen els 32,9 milions d'euros recaptats dels assalariats i treballadors per compte propi i els 2,5 milions per pensions i baixes. A la branca de jubilació l'augment ha estat menor, amb un 3,7%respecte al primer trimestre del 2018. Lescontribucionsdels assalariats i treballadors per compte propi ha estat de 38,2 milions, mentre que les prestacions econòmiques han estat d'1 milió i les transferències de Govern per finançar altres pensions no contributives ha estat d'1,1 milions d'euros.

tracking