Govern

Assandca celebra la jornada contra el càncer mirant cap al centre de radioteràpia

El ministre portaveu demana temps perquè Benazet reprengui els dossiers tècnics

Assandca celebra la jornada contra el càncer mirant cap al centre de radioteràpiaASSANCA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre portaveu del Govern, Eric Jover, assegura que la unitat de radioteràpia és una prioritat per al ministeri de Salut en aquesta nova legislatura. Així ho va afirmar ahir en la jornada solidària Andorra contra el càncer, que va organitzar Assandca i que va comptar amb la presència de diverses autoritats. Jover va afirmar que el ministeri ja hi està treballant i va demanar temps perquè el nou titular de Salut, Joan Martínez Benazet, reprengui els dossiers tècnics. Malgrat això, el ministre portaveu va reiterar que tots els dossiers relacionats amb el càncer són prioritaris pel Govern i va recordar la tasca en prevenció que es porta a terme.

Per la seva banda, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, el qual també va estar present a la jornada d’Assandca, es mostra prudent amb la unitat de radioteràpia. Si bé reconeix que té molts punts positius, recalca que requereix que el Govern faci un estudi previ de la viabilitat i la rendibilitat que poden tenir els aparells. “D'entrada pot semblar que és una cosa molt positiva per al país perquè evidentment estalviaria molts desplaçaments que suposen als pacients una despesa en temps, energia i diners”, indica López, que així i tot apunta que “algunes informacions mèdiques alerten que en una població tan petita com l'andorrana, la unitat podria quedar obsoleta i potser no hi hauria bons professionals per tirar-la endavant”, per la qual cosa considera que el tema “mereix un debat molt ample” i afegeix que el Partit Socialdemòcrata encara no pren posició sobre el tema.

Objectiu: trobar voluntaris

El principal objectiu de la jornada Andorra contra el càncer va ser conscienciar la gent sobre la malaltia i trobar nous voluntaris per treballar amb Assandca. Així ho va explicar el president de l’associació, Josep Saravia, qui va afegir que les persones que vulguin col·laborar poden fer-ho tant en tasques adminitratives com d’acompanyament a les persones amb càncer, tasca que va reivindicar i que va voler recordar que “és la més dura”. Tanmateix, Saravia va reconèixer que obtindre nous voluntaris permetrà a Assandca tenir més força a l’hora de “fer pressió” al Govern per demanar polítiques de lluita contra el càncer. En aquest sentit, va destacar la necessitat de la unitat de radioteràpia, però també de lleis d’acompanyament i de l’oblit.

Assandca celebra la jornada contra el càncer mirant cap al centre de radioteràpia

tracking