Societat

L'acampada per l'habitatge denuncia “l'emergència social”

L’USdA, Podem i el PS van demanar mesures com ara habitatges socials o un registre dels pisos buits existents

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acampadade protesta per la situació de l’habitatge al país finalment es va suspendre a la nit per la pluja, però durant la jornada d’ahir es van fer una sèrie de discursos de protesta i es van recollir signatures per a les dues iniciatives legislatives populars que els sindicats pretenen presentar al Consell, una per crear una llei de responsabilitat política i una altra per modificar la Llei electoral. En total van signar un centenar de persones, arribant a les 2.000 des que van començar amb la iniciativa fa un any.

Els actes de protesta van començar a les 13.30 hores amb discursos per part del president de Podem, Joan Seguí, el portaveu del Moviment Hippie d’Andorra, Edgar Seguí, el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra, Gabriel Ubach, i el conseller general del Partit Socialdemòcrata Roger Padreny. Joan Seguí va recordar l’existència de pisos pastera al país i va criticar la manca de solucions del Govern davant el problema de l’habitatge. Segons els seus càlculs, el preu mitjà de l’habitatge està al mateix nivell que el salari mínim interprofessional, la qual cosa va titllar de “situació d’emergència”.

Al seu discurs, Gabriel Ubach va denunciar que els elevats preus de l’habitatge suposen “vendre Andorra als poders especulatius”, i va posar de manifest les dificultats que tenen els ciutadans per poder pagar un pis: “Amb els 1.500 euros que cobra la gent, sent generosos, i els 800 euros que els donen als jubilats, com han de pagar un habitatge?” Per aquest motiu, va demanar la creació de pisos de protecció oficial i va anunciar que l’USdA va trametre dimecres una demanda al ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, per a la creació d’una cimera social amb un estudi “real” del cost de la vida a Andorra. Per la seva banda, Roger Padreny va posar sobre la taula diverses propostes del PS, com ara fer un pla estratègic de l’habitatge a sis anys, crear un registre de pisos buits, incentivar fiscalment els propietaris perquè posin habitatges al mercat o disposar una societat publicoprivada que faci de nexe entre propietaris i gent que busca pis.

L'acampada per l'habitatge denuncia “l'emergència social”

L'acampada per l'habitatge denuncia “l'emergència social”

tracking