Circulació

L'ACA diu que els exàmens per al carnet de moto són “massa fàcils”

Antoni Sasplugas lamenta que “estem a molta distància en exigència dels països del voltant” i demana endurir les proves i més formació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Automòbil Club d’Andorra (ACA) considera que els exàmens que s’han de superar per obtenir el carnet de motocicleta són “massa fàcils”. Així ho va assegurar ahir el seu secretari general, Antoni Sasplugas, que va posar en relleu que “l’exigència per treure’s el carnet de moto ara per ara és massa laxa”. En aquest sentit, Sasplugas va argumentar que “si comparem la formació que es fa a Andorra per treure’s el permís i l’examen de moto estem a molta distància d’exigència dels països del voltant”. De fet, el representant de l’ACA va lamentar que a hores d’ara “de seguida pots conduir una moto d’alta cilindrada només havent superat un examen de passar uns cons” en un espai tancat de formació. D’aquesta manera, va continuar, s’aconsegueix el carnet, però “no vas ni per la carretera” o “no has educat la mirada”. Per tot, Antoni Sasplugas va plantejar un enduriment de les proves i més formació perquè “quan agafis la moto realment sàpigues anar en moto”. “S’hauria de millorar”, va resumir.

Unes declaracions que el secretari general va fer al circuit que s’ha instal·lat al pàrquing de busos davant de l’edifici del Govern, on l’ACA està impartint cursos de conducció segura en motocicleta dins de la campanya Missió Zero Accidents. Sasplugas va explicar que aquesta formació, que finalitza el 29 de juny, té una part teòrica i una pràctica en què els participants s’enfronten “a totes les situacions que es poden trobar” a la carretera. El membre de l’ACA va apuntar que “el motorista sempre es veu com a un motorista expert”, però “la realitat és que no ho és perquè hi ha accidents”. “Un té la percepció que és el millor conductor del món i que la resta no sap conduir”, va assenyalar. Per aquest motiu, el secretari general de l’Automòbil Club d’Andorra va explicar que a les formacions s’intenta aprofundir en el control de la moto i va adduir que els agents de circulació no s’hi poden quedar fora. Precisament ahir tots els urbans del comú d’Andorra la Vella que porten motocicleta, una trentena, van passar pel circuit. I és que, segons va reconèixer el cònsol menor de la parròquia, Miquel Canturri, fins ara els agents no tenien cap formació específica per pilotar aquests vehicles.

LA MOTO COM A EINA DE TREBALL

“Des de l’ACA se’ns va oferir la possibilitat de fer cursos de conducció i vam creure que era molt oportú que aquesta gent, que va en moto cada dia amb inclemències meteorològiques, pogués fer un curs així”, va justificar Canturri. D’altra banda, el mandatari va voler deixar clar que en qualsevol cas cal tenir present la importància de “conscienciar a tots els que anem en motocicleta”. Per la seva part, Antoni Sasplugas va recordar que per als agents de circulació “la moto és una eina de treball” i “han d’estar formats al màxim”.

L'ACA diu que els exàmens per al carnet de moto són “massa fàcils”

L'ACA diu que els exàmens per al carnet de moto són “massa fàcils”

tracking