Transport

Vint aerolínies han rebutjat operar a la Seu per la falta del sistema GPS

En els últims tres anys s’hi han interessat diferents companyies, que han acabat desistint

Vint aerolínies han rebutjat operar a la Seu per la falta del sistema GPSC. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No disposar d'un sistema d'aproximació instrumental a l'aeroport d'Andorra- la Seu d'Urgell ha fet que fins a 20 companyies aèries desisteixin d'operar en aquestes instal·lacions en els últims tres anys. Ho van assegurar ahir fonts pròximes a l'equipament, que van lamentar el nou retard que va anunciar el ministre de Foment espanyol, José Luís Ábalos, en apuntar que per problemes “tècnics de seguretat” l'estudi per implementar el GPS a l'aeroport de la Seu es demorava deu mesos més. En principi l’autorització s’esperava per aquesta primavera i la darrera data que s’havia donat (abans de la visita d’Ábalos) era la de la propera tardor.

Segons han explicat les mateixes fonts, les companyies que han declinat apostar per la infraestructura són de procedència espanyola, francesa, portuguesa, però també algunes radicades a Anglaterra o els països nòrdics. Es tracta de firmes que operen vols comercials, tant regulars, xàrter, com operacions puntuals, que en no disposar de la seguretat de poder operar-hi han desistit de plantejar cap operació. I és que la política que pot oferir en aquests moments l'aeroport de la Seu “és totalment anticomercial”, denuncien. De fet, les llicències amb què operen algunes companyies ja veten totes aquelles operacions en aeroports que no disposin d'ajuda per realitzar les maniobres.

Els nous estudis tècnics a què s’està sotmetent la infraestructura aèria alturgellenca i que van a càrrec d'una empresa suïssa especialitzada en operativa d'instal·lacions en zones geogràfiques complexes contemplen la realització d'un nou vol de prova, anunciat ja fa alguns mesos, i que podria programar-se per després de l'estiu. Mentre no s'obté l'aval per al GPS, les operacions continuaran estant limitades als dies en què les condicions de visibilitat siguin òptimes.

tracking