Reportatge

Un dia de fe i tradició

La diada de dilluns de Pentecosta va apropar fins a l’església de Sant Romà de Vila una cinquantena de persones que van voler gaudir de la festa conjunta i que no es van deixar intimidar per la petita tempesta que els va caure a sobre.

Un dia de fe i tradició

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una cinquantena de persones van assistir ahir als actes que el comú organitzava per celebrar la Diada de Sant Romà de Vila, coincidint amb el dilluns de Pentecosta. Comandant les autoritats hi havia la cònsol menor, Esther París, que gairebé no es perd cap de les quatre celebracions que es fan a la parròquia, i es mostrava molt satisfeta tant per la bona afluència com, sobretot, pel relleu generacional que es pot produir en el futur, vista la gran quantitat d’infants que hi havia. “Aquestes diades són molt especials pels encampadans i per aquells que senten la fe i la tradició. Veiem com respon la gent, tenen devoció i són molt maques, però m’alegra veure com sí que hi ha molts infants que el dia de demà seran els qui la mantinguin”, afirmava. És veritat que hi havia uns quants nens, la majoria més preocupats perquè no els agafessin les patates o s’acabés el pernil de l’eucaristia, però sempre dona un aire de festa veure’ls córrer i perseguir-se. Per pujar fins a l’església cal passar per unes quantes escales i unes bones rampes, i com cada any les va superar el padrí del poble, que té 93 anys. Una fita que París va voler mencionar expressament.

El dia va començar amb sol però just a l’inici de la missa va caure una petita tempesta. El més important en aquests casos és aixoplugar el menjar de la taula, i els brics de suc van ser l’element perfecte per evitar que els plàstics i els cartons que es van posar a sobre de les safates volessin. Per sort només va durar pocs minuts i quan la gent va sortir, el sol lluïa de nou i l’ambient tornava a ser completament festiu, tot esperant la darrera diada, la de la mare de déu de l’oratori, que serà al setembre.

La situació dels comerciants no va passar inadvertida per la cònsol menor, que va recordar que el pla de dinamització que alguns botiguers critiquen, “no veurà els seus efectes d’avui per demà sinó que estem treballant amb els hotelers i els comerciants perquè tan aviat com es pugui comenci a donar fruits”. París també va celebrar la bona afluència de turistes francesos al Pas i, malgrat que desconeix quantes demandes s’han entrat per demanar les ajudes, “encara queden dies”, va dir.

tracking