Trànsit

La policia controla més de 500 motoristes i en sanciona 88

Del total de conductors multats 39 ho van ser per imprudència o infracció

La policia controla més de 500 motoristes i en sanciona 88Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya de seguretat en el trànsit que va portar a terme la policia entre el 13 i el 31 de maig, adreçada a les motocicletes, es va saldar amb 508 conductors controlats, 88 dels quals van ser sancionats per infringir un total de 106 articles del Codi de Circulació. Del total de conductors multats, 67 ho van ser per deficiències tècniques i administratives i 39 per imprudències i infraccions en la circulació. La més comuna va ser no respectar la senyalització horitzontal, que va provocar 33 sancions. Tanmateix, es va sancionar dos conductors per avançaments indeguts, dos per no respectar els senyals prohibitius i dos més per no respectar la indicació d’un semàfor.

D’altra banda, entre els motoristes sancionats per deficiències tècniques i administratives, la majoria ho va ser per no presentar el rebut d’assegurança malgrat tenir-lo (26) i per no disposar del distintiu ITV en vigència (22). Les altres deficiències que la policia va detectar i que van ser motiu de multa van ser circular sense llum d’encreuament, no portar el casc de protecció degudament cordat, no tenir la categoria del permís corresponent, no presentar el permís de circulació malgrat tenir-lo, escapaments lliures incomplets, deteriorats o models no previstos pel fabricant, pneumàtics en mal estat i no portar els miralls retrovisors exigits o portar-los en mal estat.

En paral·lel a aquesta acció, fa unes setmanes que s’ha engegat una campanya de seguretat viària del Govern i l’Automòbil Club d’Andor­ra sota el nom Missió zero accidents. S’allargarà tres anys i el primer se centra en les motocicletes i els ciclomotors.

tracking