Reportatge

Joventut i nocturnitat

La Festa de la Joventut atreu gairebé 300 adolescents de tot el país al Parc Central d’Andorra la Vella, si bé l’activitat ‘estrella’ d’aquesta quinzena edició van ser les dues festes de nit en què van participar unes 3.000 persones.

Joventut i nocturnitatC.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Exhibició de DJ, tallers de parkour, classes de grafiti i una gimcana. El Parc Central d’Andorra la Vella es va convertir ahir en l’epicentre de l’oci i la diversió dels joves del país gràcies a les activitats de la quinzena edició de la Festa de la Joventut. Alguns, com el Miquel, s’hi van apropar atrets pels inflables que s’hi van instal·lar i altres, com el Joan, ho van fer pel bon ambient i la música que va amenitzar la tarda de dissabte. “Vinc cada any i sempre hi ha molta gent per tot el Parc Central”, va comentar el Jordi, mentre que la Maria també es va declarar fidel a aquesta festa.

Al seu costat, però, el Jan reconeixia que molts dels joves veuen en la nit el moment “estrella” d’aquesta gran trobada de la joventut andor-rana. I no li faltava raó, ja que el conseller d’Esports i Joventut del comú de la capital, Alain Cabanes, va apuntar que “a la nit la festa serà gran”. En aquest sentit, Cabanes va explicar que a la tarda es van aplegar “entre 250 i 300 nens”, mentre que la previsió era aconseguir “més de 3.000 joves” a les dues festes nocturnes. La Glow Party, al pavelló de l’Estadi Comunal per a joves de 12 a 17 anys, i l’After Party a la sala Enjoy Andorra. De fet, el conseller va admetre que l’espai de la Central es va “col·lapsar” durant la tarda perquè amb la targeta de membre l’entrada a l’Enjoy “es pot gaudir gratuïtament”.

En qualsevol cas, Alain Cabanes va voler remarcar “l’èxit de participació” al llarg de tota la jornada, destacant els infables “més adaptats als adolescents”. “Tenen molt d’èxit els infables amb més risc i més estímul”, va argumentar.

En paral·lel, el conseller comunal es va congratular per la treva que va donar ahir el temps i per la presència del sol. “La veritat és que a la vegada el temps ha ajudat a que s’estigui amb bona temperatura per poder tenir molta canalla”, va afirmar, recordant que el 2018 la pluja va aigualir la Juve.

EL PARC CENTRAL, UBICACIÓ "IDEAL"

Pel que fa a l’ubicació, el conseller d’Esports i Joventut d’Andorra la Vella va manifestar que el Parc Central és l’espai “ideal”. “Per fer aquest tipus d’activitats esportives perquè s’està molt còmode”, va justificar, i va posar en relleu que, precisament, la gimcana de la tarda al parc va servir per unir les activitats diurnes amb les nocturnes. “La gimcana ha fet de lligam entre la tarda i la nit, ja que hi ha una connexió entre els més joves i una mica més adolescents que hi han vigut a participar”, va acabar.

tracking