Recurs perquè s'imposin dotze anys per la coautoria d'un apunyalament

Corts va condemnar l’acusat només per encobriment i l’acusació particular ho rebutja

Recurs perquè s'imposin dotze anys per la coautoria d'un apunyalamentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’acusació particular del cas de l’apunyalament a Encamp vol que el processat que només va ser condemnat per encobriment del delicte sigui considerat coautor dels fets. El Tribunal de Corts va condemnar un dels dos implicats en el cas com a autor d’un assassinat en grau de temptativa i l’altre com a culpable per encobriment del delicte, per la qual cosa la part acusadora ha imposat un recurs d’apel·lació contra la sentència en considerar que la interpretació dels fets envers el paper d’aquest últim en la brutal agressió no es correspon a la realitat.

L’incident va ocórrer el 16 de juny del 2017 a Encamp. Els dos processats van anar a casa de la víctima per reclamar un deute de 3.000 euros existent entre ells. El processat per l’intent d’assassinat, un home dominicà de 21 anys, va explicar que la víctima l’esperava a l’interior del pis amb un ganivet, per la qual cosa l’acusat va etzibar-li un cop de puny a la cara, va agafar el ganivet i li va clavar a l’esquena vuit cops. A més, quan la fulla del ganivet es va trencar, el processat va agafar un bat de beisbol que hi havia al passadís i li va colpejar el cap diverses vegades. El recurs de l’acusació es basa en el fet que la víctima va declarar el mateix dia dels fets que recordava dos homes en el moment de l’agressió i, malgrat que no el coneixia, va donar una descripció que coincideix amb l’altre processat, un home portuguès de 39 anys. Així, l’acusació demana per a aquest darrer la mateixa pena que va demanar al judici del Tribunal de Corts per al condemnat per intent d’assassinat: 12 anys de presó i el pagament de 101.000 euros a la víctima. Per la seva part, el ministeri fiscal va ratificar la demanda de l’acusació particular.

El judici del Superior també va comptar amb recursos per part de la defensa dels dos condemnats. La part de l’home portuguès va demanar l’absolució en considerar que no va participar en els fets i que en cap cas va ajudar l’altre condemnat a eludir la justícia. En cas que aquest recurs sigui desestimat, demana una reducció de la pena de tres anys a dos. D’altra banda, la defensa de l’home de nacionalitat dominicana demana al tribunal una rebaixa de la condemna de cinc anys i sis mesos a dos anys i mig, revocar l’expulsió del país i reduir la quantitat a pagar de 100.000 euros a 60.000, al·legant un trastorn mental.

tracking