Dimarts, 9 de abril de 2024

Tres mesos condicionals per agredir el gos al mig del carrer

El processat va agredir l’animal donant-li diversos cops i llançant-lo a terra

Tres mesos condicionals per agredir el gos al mig del carrer

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts ha condemnat un home a tres mesos de presó condicional i el pagament d’una multa de 500 euros per propinar diversos cops al seu gos i llançar-lo a terra. Així mateix, s’ha decretat la inhabilitació del processat per exercir qualsevol feina relacionada amb animals o tenir un permís de caça durant un període de dos anys, així com el comís del gos. Els fets van ocórrer el juliol de l’any 2017 a l’avinguda d’Enclar, a Andorra la Vella. L’home es trobava en una terrassa, segons els testimonis sota els efectes de l’alcohol, i va començar a colpejar el seu gos al morro i al llom perquè aquest estava bordant. Atès que després de les agressions l’animal no va parar de bordar, el va agafar i el va llançar a terra diverses vegades. Llavors, el gos va sortir corrent per fugir del seu amo, moment en què va accedir a la carretera i va ser atropellat per un vehicle. Els testimonis van afegir en el seu relat que després de produir-se l’accident, l’home va tornar a agafar l’animal i el va llançar a terra tres vegades més. Sobre aquests fets, el processat va explicar que el gos es trobava nerviós i va tractar de calmar-lo, però va assegurar que en cap moment va colpejar-lo ni tractar-lo violentament, versió que va ser desmentida per un home que va veure l’escena des d’un balcó que es trobava prop del lloc on van succeir els fets.

L’animal va ser traslladat a una clínica veterinària en coma i amb dificultats respiratòries. Segons va explicar al judici el veterinari que se’n va fer càrrec, el gos va haver de ser intervingut i ara es troba recuperat, però arrossega problemes oculars i d’ingesta d’aliments. Poc després de l’incident, el processat va tractar de recuperar el ca, però no va poder perquè aquest va passar a propietat del ministeri d’Agricultura. El veterinari va reclamar el pagament del cost dels procediments quirúrgics i dels tractaments de l’animal, que van ascendir a una quantitat superior als 6.000 euros. Per la seva banda, la fiscalia va demanar una multa de 3.000 euros.

Així mateix, al judici, que es va celebrar el mes de març passat, la defensa va demanar l’absolució de l’home perquè, segons va indicar l’advocat de l’acusat, no es va produir cap maltractament. En aquest sentit, la defensa va assenyalar que només tractava de calmar el gos perquè es trobava molt nerviós i que no el va llançar a terra, sinó que li va relliscar de les mans per la sang que portava l’animal al cos després de l’atropellament.

tracking