El nou Govern

Entre juraments i promeses

Els ministres i altres membres del nou Govern van jurar el càrrec ahir a l’Auditori Nacional, donant el tret de sortida al mandat d’un executiu marcat per la pluralitat i que haurà de buscar el consens entre els diferents colors polítics que en formen part.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els membres del nou Govern ja han jurat el càr­rec. Ordino va acollir per primera vegada un esdeveniment que, més enllà del seu valor simbòlic, marca la data d’inici d’una legislatura marcada per la pluralitat i la paritat de l’executiu. L’Auditori Nacional va ser l’escenari i els protagonistes van anar disposant-se al voltant de la taula on esperava el nou cap de Govern, Xavier Espot, que va anar cridant al jurament els onze ministres. Abans, però, havia de jurar el càrrec la secretària general, Ester Fenoll, per poder donar pas als nous titulars dels ministeris.

El sol va beneir el dia en què el Govern de Xavier Espot va començar a caminar. Sol i bona temperatura per acompanyar l’executiu en els seus primers passos i també perquè els assistents fessin temps conversant entre si i amb les seves famílies abans d’entrar a l’auditori. Els juraments van començar (amb permís de la secretària general) amb Jordi Gallardo, nou ministre de Presidència, Economia i Empresa. El fet que el candidat de Liberals a les eleccions fos el primer a jurar el càrrec en un Govern de majoria demòcrata va ser una representació del consens que hauran de buscar (i trobar) les dues forces durant aquesta legislatura que tot just comença. Després de Gallardo va arribar el torn de dos dels ministres que repeteixen al Govern, tot i que no els dos repeteixen cartera. Eric Jover, que canvia Educació i Ense­nyament Superior per Finances, va jurar el càrrec amb la paraula “prometo”, un dels pocs que ho va fer juntament amb Joan Martínez i Judith Pallarés. “Cadascú té les seves conviccions”, va comentar a la sortida de l’Auditori Nacional el titular de Finances. Amb Jover de nou al seu lloc, Maria Ubach va jurar el càrrec com a ministra d’Afers Exteriors, donant continuïtat al treball que va portar a terme la legislatura passada.

Després de la ronda de juraments ministerials, que va tenir l’absència de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, que per motius professionals encara no es pot incorporar al Govern i ho farà durant les pròximes setmanes, era el moment d’escoltar el discurs de Xavier Espot. Després d’aclarir la veu amb una mica d’aigua, el cap de Govern va fer referència a la pluralitat que va reflectir un acte en què van rubricar el seu compromís amb el país onze ministres amb colors i conviccions diferents. Espot va bromejar després del discurs: “Ja hem acabat”, però el camí del Govern tripartit tot just acaba de començar.

Entre juraments i promeses

tracking