Els tabaquers de l'Arieja calculen en un 40% l'augment de vendes pel tall

Als estancs més propers a la frontera amb el Pas l’increment s’ha situat en el 100%

Els tabaquers de l'Arieja calculen en un 40% l'augment de vendes pel tallARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tabaquers de l’Arieja calculen que en els divuit dies en què ha estat tancada al trànsit de vehicles l’RN-22, la carretera d’accés des de França al Pas de la Casa, les vendes de tabac s’han incrementat entre un 35 i un 40% a la regió. El fet que el tancament de la carretera impossibilités als fumadors de l’Arieja atansar-se al Principat a comprar tabac estaria darrere d’aquest augment en les vendes als estancs que hi ha escampats per la regió. En declaracions recollides per diversos mitjans de comunicació francesos, el president de l’associació de tabaquers de l’Arieja, Gérard Maury, va assenyalar que “ha estat gràcies al tancament de la carretera quan la gent s’ha adonat de l’impacte que té en les nostres vendes el Pas de la Casa”.

Etiquetes:

A l’espera de conèixer els resultats definitius de vendes d’aquests dies, des de l’associació s’assenyala que com més a prop de la frontera estan els establiments, més gran ha estat la diferència de les vendes amb el Pas de la Casa accessible que quan no ho ha estat. “Al costat d’Acs-dels-Tèrmes i les Cabanes l’increment de vendes ha arribat fins al 100%. Aquí és on ens adonem de la fugida de clients”, va indicar.

Des dels tabaquers de l’Arieja s’insisteix a demanar al govern francès una moratòria en la pujada de preus prevista per als propers mesos. El president dels tabaquers de l’Arieja conclou les declaracions assegurant que “espera que el primer ministre del Principat signi ràpidament el decret d’aplicació de la pujada del tabac andorrà que portarà el diferencial amb França al 35%”.

tracking