Transport

El bus de la capital permetrà transbordaments entre línies

S’acaba la concessió i el nou plec de bases incorpora millores en el servei

El bus de la capital permetrà transbordaments entre líniesARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella ha convocat el concurs per adjudicar l’explotació del transport de viatgers comunal. La concessió actual finalitza després de l’estiu i la corporació vol introduir alguns canvis en el servei aprofitant la nova adjudicació. Es mantindran les tres línies actuals (la Comella, Ciutat de Valls i la Margineda) però es preveu que s’introdueixin algunes millores. Una possibilitat plantejada és que hi hagi més parades. El que sí que s’ha avançat és que es permetran els transbordaments entre línies, que ara no estaven previstos, de manera que el viatger pugui canviar de línia amb el mateix bitllet. També es vol potenciar l’opció dels abonaments multiviatge. Actualment el bitllet senzill costa 80 cèntims i es comercialitzen abonaments T10 a 7 euros i T40 a 30 euros.

El que ha quedat descartat és un transport parroquial conjunt amb Escaldes-Engordany. L’opció la va plantejar la cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, l’any passat quan es va decidir la pròrroga de la concessió (en mans de la companyia Hispano Andorrana) per a un any. Les complicacions derivades de tenir un servei de transport compartit amb una altra administració comunal haurien fet descartar aquesta possibilitat.

Les empreses interessades a explotar el servei de transport comunal poden retirar des d’avui el plec de condicions al departament de secretaria general de la corporació i tenen fins al 13 de juny a les 15 hores per presentar les ofertes. La nova concessió, amb les noves condicions, hauria d’entrar en funcionament després de l’estiu.

tracking