Sessió d'investidura

Gallardo afirma que López proposava un acord de Govern per a 18 mesos

El conseller liberal assegura que van explorar l'oferiment del pacte amb els socialdemòcrates que plantejava convocar eleccions passat un any i mig d'un executiu de coalició entre PS, L'A i terceravia

Gallardo afirma que López proposava un acord de Govern per a 18 mesosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Gallardo ha assegurat en la intervenció del debat d'investidura en resposta als candidats a cap de Govern que Pere López els va oferir un acord de Govern on entrarien Liberals, PS i terceravia que suposava formar un executiu per a 18 mesos i després convocar eleccions. El cap de llista liberal ha explicat al Consell General que van estudiar les dues opcions de pacte però que van escollir la coalició amb DA perquè "hem decidit que el canvi pot arribar des de dins del Govern" i ha destacat el canvi de tarannà dels demòcrates de dialogar, que ha remarcat és el que es va reclamar durant la legislatura passada.

Gallardo ha assenyalat que se senten representats amb les propostes del programa que va defensar ahir Xavier Espot i ha ressaltat que l'acord amb la Unió Europea serà la prioritat en la política exterior i que ara podran tenir accés directe a la informació, que era el que demanaven a l'executiu de Toni Martí.

La intervenció de Gallardo ha estat la tercera d'aquest matí que ha començat amb el parlament de Carles Naudi, conseller de Ciutadans Compromesos, que ha recalcat el suport a Espot per la convergència de les propostes. Josep Pintat, cap de terceravia, ha rebutjat donar suport a cap dels dos candidats, Espot i López, que demanen el suport del Consell per ser cap de Govern.

tracking