Sessió d'investidura

Pere López aposta per pensions i salari mínim de 1.200 euros

El cap de llista del PS defensa el matrimoni homosexual i proposa crear una cerimònia civil de comiat per als difunts

Pere LópezFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de llista del Partit Socialdemòcrata, Pere López, ha defensat en el discurs d'investidura al Consell General fixar les pensions mínimes en 1.200 euros amb quaranta anys cotitzats, que anirien baixant un 2,5% per cada anys de més assegurat, i proposa que es pagui la mateixa quantitat de 1.200 euros com a salari mínim. López ha anunciat que si és cap de Govern les unions del mateix sexe s'anomenaran matrimoni homosexual i que crearà una cerimònia civil de comiat per als difunts.

El candidat socialdemòcrata ha destacat l'aplicació de mesures socials com la construcció de pisos de protecció oficial i ajuts a la dependència perquè la gent gran pugui continuar més temps a casa. López aposta per accions per abordar el problema de la solitud, que assegura té Andorra, i planteja més recursos d'atenció a domicili i ajudes socials per a les persones que tinguin persones grans a casa a més de pisos sociosanitaris per als padrins que tinguin autonomia.

El candidat del PS destaca la necessitat de millorar l'educació i ha proposat que les guarderies siguin de franc per garantir-ne l'accés de totes les famílies, més beques per a la formació professional, formació continuada per als docents i un pla de lluita contra el masclisme als centres escolars, entre d'altres propostes en la sessió parlamentària per escollir el nou cap de Govern. López rebrà el suport dels cinc consellers escollits en la llista nacional i els dos que formaven part de les candidatures territorials de d'Acord.

Pere López defensa donar ajudes a la dependència

tracking