Crèdit Andorrà assoleix 36 milions de benefici

El volum de negoci va arribar l’any passat als 15.442 milions d’euros, amb una inversió creditícia de 2.502 milions

Crèdit Andorrà assoleix 36 milions de beneficiCRÈDIT ANDORRÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Crèdit Andorrà va tancar l’exercici del 2018 com a líder del sector financer a Andorra amb un benefici net consolidat de 36 milions d’euros, en línia amb el pla de negoci en un any marcat pel mal comportament dels mercats financers (que han restat 908 milions d’euros d’actius sota gestió), l’entorn de baixos tipus d’interès i la nova regulació bancària. El balanç del banc el posiciona com la primera entitat en beneficis en un any en el qual es van fer importants inversions en innovació tecnològica i es va dur a terme l’aplicació del pla de transformació organitzativa i del negoci, va assenyalar l’entitat en un comunicat de premsa. Ara, l’objectiu del banc és donar resposta al nou model bancari i regulador, així com fer front als reptes de futur, essent el màxim de competitiu possible, afegeixen en la nota informativa.

Etiquetes:

Els estats financers del grup el 31 de desembre del 2018, segons va informar ahir l’entitat, van reflectir una gestió “prudent”, fruit d’una feina d’anticipació al nou entorn en què es troba immers el sector, tant a escala global en general com a Andorra en particular. El grup va assolir un volum de negoci que va arribar als 15.442 milions d’euros, amb una inversió creditícia que va superar els 2.502 milions d’euros i uns recursos de clients de 12.940 milions. Del total del volum de negoci, 9.408 milions d’euros corresponen al país, fet que consolida Crèdit Andorrà com “la primera entitat quant a volum de negoci al Principat”.

Els ingressos totals, el que es coneix com a resultat d’explotació net, es van situar en 172,6 milions d’euros. Al llarg de l’any passat, el banc va destinar 1.211 milions d’euros a operacions de finançament a particulars i empreses. Va invertir en responsabilitat social corporativa uns 2,68 milions d’euros a iniciatives adreçades a la societat per promoure el progrés econòmic i social, el coneixement i el benestar.

tracking