Seguretat

Desallotjat el Lycée per una falsa fuita de gas

Una professora, que va sentir una forta olor en un laboratori, va alertar la direcció del centre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes del Lycée Comte de Foix van haver ser desallotjats ahir pels volts de dos quarts de dotze del matí després que una docent alertés d’una forta olor de gas. Els estudiants van poder tornar a les aules mitja hora després un cop comprovat que la suposada fuita de gas era en realitat una falsa alarma. Segons va explicar el servei de bombers, tot va començar quan una professora del centre educatiu es trobava a l’aula de laboratoris i, en un moment donat, va notar una olor estranya, “com si fos de gas”. En aquell moment, la dona va avisar els responsables del centre, que van procedir a trucar als bombers i a desallotjar alumnes i professors. Immediatament, els bombers s’hi van desplaçar amb una ambulància i un camió.

En arribar al col·legi, els bombers van tallar la comunicació de gas amb el dipòsit i van fer una inspecció en profunditat de la zona afectada. En aquell moment, els experts van notar l’olor, però es va acabar descartant la hipòtesi de la fuita de gas ja que els explosímetres van descartar qualsevol lectura. Un cop es va saber els alumnes i el personal del Lycée Comte de Foix van poder tornar a accedir a les aules.

El ministre d’Educació i d’Ensenyament Superior en funcions, Eric Jover, que es va desplaçar fins al lloc dels fets, va manifestar que “per principi de precaució s’ha evacuat completament el Lycée i un cop verificat tot el sistema de gas, els alumnes ja han tornat a entrar amb normalitat al centre”. El ministre en funcions va afegir que “les empreses de gas contractades per l’escola [Engas i Gas Control] s’han donat tot el dia d’avui [ahir per al lector] per fer proves i verificacions, però tant els bombers com aquestes empreses privades estan d’acord que no hi ha cap risc i que es pot tornar a la normalitat”.

Desallotjat el Lycée per una falsa fuita de gas

Desallotjat el Lycée per una falsa fuita de gas

tracking