Informe

La construcció lidera el creixement econòmic

L'enquesta de la Cambra de Comerç mostra una pèrdua d'impuls en el turisme i que el comerç minorista és el que pitjor funciona

Miquel Armengol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cambra de Comerç ha fet públics els resultats de l'enquesta de conjuntura feta a 421 empreses dels sectors de la indústria, la construcció, el comerç i l'hoteleria, corresponent al segon semestre de l'any passat, que indiquen que la construcció és el sector que lidera el creixement econòmic, tot i que ho fa des de nivells d'activitat baixos. El president de la Cambra, Miquel Armengol, ha explicat que el 68% de les empreses constructores enquestadeshan qualificat de bona la situació dels negocis i no hi ha hagut cap companyia que hagi assenyalat una evolució negativa de la seva activitat. A més, l'informe mostra que el 64% de les empreses enquestades han assenyalat un increment dels treballs executats en relació amb un any enrere, representant un màxim històric de la sèrie de resultats.

Per altre costat, el turisme, després de dos anys de creixement notable, s'ha desaccelerat. Davant la situació, la Cambra ha manifestat la petició dels hotelers de que hi hagi un canvi de model i la proposta de tenir infraestructures de qualitat al Principat o a prop.

El sector que es troba en pitjor estat és el del comerç minorista, especialment el ram de roba i calçat, en què el 67% dels comerciants enquestats han obtingut una facturació inferior a la del 2017.

tracking